Project Description

FAQ
O konkursu

Serbia Creates: The Spotlight (VOL2)

Konkurs je završen

Nacionalni konkurs za nastupe na velikim, srednjim i malim muzičkim festivalima u 9 država regiona.

Šansa za mlade izvođače:

Više od 120 nastupa na preko 50 muzičkih festivala u čak 9 država

Platforma Srbija stvara muziku zajedno sa festivalima iz celog regiona poziva sve mlade muzičare i autorske bendove i izvođače iz Srbije da se prijave na drugi po redu nacionalni konkurs Serbia Creates: The Spotlight i osiguraju svoj nastup na nekom od najpoznatijih domaćih i regionalnih muzičkih festivala u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Severnoj Makedoniji, Crnoj Gori, Sloveniji, Bugarskoj, Mađarskoj i Rumuniji.

Prethodno izdanje konkursa obuhvatilo je 21 sastav/solo izvođača, koji su nastupili 55 puta na 22 festivala u regiji.

Ko može da se prijavi?

Bendovi, solo izvođači i svi muzičari iz pravaca definisanih konkursom (pop, rok, hip hop, trep, rep i popularna urbana muzika), već od danas mogu da se prijave putem aplikacije na linku formular. Konkurs će trajati do 1. maja do ponoći, kada je poslednji dan za popunjavanje prijave. Pravo učešća imaju samo muzičari koji su državljani Republike Srbije, stariji od 18 godina i sa minimum jednim, a maksimalno dva objavljena albuma u periodu od 2021. godine. Detaljni uslovi za aplikaciju mogu se pronaći na linku ispod.

Članovi žirija

I ove godine, proces žiriranja i selekcije budućih zvezda je u potpunosti prepušten profesionalcima iz različitih sektora muzičke industrije. Njihov zadatak je da za svaki žanr selektuju maksimum 4 benda ili solo muzičara, a ovogodišnji sastav žirija čine: Buč Kesidi (bend), Iva Prester (muzičarka), Maša Pavoković (PR i menadžerka), Cobi (muzičar i producent), Begefank (muzičar), Katarina Epštajn (muzička urednica radio Beograd 1), Alek Bošković (Believe) i Pavle Eftimovski (Glitch Records i Runda Balkan).

Festivali

Srbija stvara muziku

EXIT

Novi Sad, RS

Belgrade Beer Fest

Beograd, RS

Belgrade Music Week

Beograd, RS

Arsenal Fest

Kragujevac, RS

Nišville

Niš, RS