Project Description

FAQ
О конкурсу

Serbia Creates: The Spotlight (VOL2)

Конкурс је завршен

Национални конкурс за наступе на великим, средњим и малим музичким фестивалима у 9 држава региона.

Шанса за младе извођаче:

Више од 120 наступа на преко 50 музичких фестивала у чак 9 држава

Платформа Србија ствара музику заједно са фестивалима из целог региона позива све младе музичаре и ауторске бендове и извођаче из Србије да се пријаве на други по реду национални конкурс Serbia Creates: The Spotlight и осигурају свој наступ на неком од најпознатијих домаћих и регионалних музичких фестивала у Србији, Хрватској, Босни и Херцеговини, Северној Македонији, Црној Гори, Словенији, Бугарској, Мађарској и Румунији.

Претходно издање конкурса обухватило је 21 састав/соло извођача, који су наступили 55 пута на 22 фестивала у регији.

Ко може да се пријави?

Бендови, соло извођачи и сви музичари из праваца дефинисаних конкурсом (поп, рок, хип хоп, треп, реп и популарна урбана музика), већ од данас могу да се пријаве путем апликације на линку формулар. Конкурс ће трајати до 1. маја до поноћи, када је последњи дан за попуњавање пријаве. Право учешћа имају само музичари који су држављани Републике Србије, старији од 18 година и са минимум једним, а максимално два објављена албума у периоду од 2021. године. Детаљни услови за апликацију могу се пронаћи на линку испод.

Чланови жирија

И ове године, процес жирирања и селекције будућих звезда је у потпуности препуштен професионалцима из различитих сектора музичке индустрије. Њихов задатак је да за сваки жанр селектују максимум 4 бенда или соло музичара, а овогодишњи састав жирија чине: Буч Кесиди (бенд), Ива Престер (музичарка), Маша Павоковић (ПР и менаџерка), Цоби (музичар и продуцент), Бегефанк (музичар), Катарина Епштајн (музичка уредница радио Београд 1), Алек Бошковић (Believe) и Павле Ефтимовски (Glitch Records и Рунда Балкан).

Фестивали

Србија ствара музику

EXIT

Нови Сад, РС

Belgrade Beer Fest

Београд, РС

Belgrade Music Week

Београд, РС

Arsenal Fest

Крагујевац, РС