Prijavi se
O programu

Inspiriše te kreativnost u digitalnom svetu? Prijavi se na Creative Tech Workshops!

Prijavi se na Creative Tech Workshops!

Prijave do 31. marta

Šta su Creative Tech Workshops?

Creative Tech Workshops je besplatan program radionica, namenjen srednjoškolcima (druge, treće i četvrte godine) umetničko-tehničkih usmerenja. Učenici imaju priliku da se prijave na dve vrste radionica: Stvaranje digitalnih svetova u igrama i Kompjuterska animacija digitalnih likova.

Koncept kursa obuhvata tehnička i teorijska znanja, zajedno sa fokusom na korišćenje alata.

Stvaranje digitalnih svetova u igrama

Prva radionica ima za cilj da polaznike nauči osnovnim procesima koji se vezuju za razvoj svetova unutar video igara, ali isto tako da pruži praktična znanja vezana za grafički dizajn, osnove marketinga, i stvaranja audio-vizuelnog sadržaja. Kroz kurs, učesnici će dobiti znanja kako da osmisle svoj svet, postave osnove video igre u njemu, dizajniraju plan razvoja i isto to kreiraju kroz Fortnite Creative 1.0.

Kompjuterska animacija digitalnih likova

Druga radionica fokusira se na animaciju likova i polaznici će se tokom njenog trajanja upoznati sa upotrebom najnovije tehnologije iz oblasti snimanja pokreta u realnom vremenu (real-time motion capture) kako bi snimljene animacije primenili na digitalne MetaHuman karaktere unutar Unreal Engine-a. Polaznici će savladati osnove kreiranja okruženja u kome će digitalni karakter obavljati snimljenu radnju.

Koliko traje program, gde se održava i kada mogu da se prijavim?

Program radionica traje od 11. maja do 16. juna 2024, dok su prijave otvorene od 1. do 31. marta. Radionice, u trajanju od tri školska časa, održavaće se svakog vikenda u Centru za promociju nauke, na adresi Kralja Petra 36, u Beogradu. Kako bi se prijavio, potrebno je da popuniš formular i izabereš jednu od dve ponuđene radionice i klikneš na ”pošalji”.

Prijavi se

Ko su predavači?

Ivica Milarić

Stručni saradnik u nastavi na Akademiji umetnosti pri Univerzitetu u Novom Sadu

Stvaranje digitalnih svetova u igrama

Bojan Banjanin

Docent na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu

Stvaranje digitalnih svetova u igrama

Nikola Šoškić

Shosha Games, osnivač

Kompjuterska animacija digitalnih likova

Milan Ličina

Kreativni direktor studija VIDRA

Kompjuterska animacija digitalnih likova

Ovo je najbolji način da razviješ svoje veštine u digitalnom svetu!

Creative Tech Workshops je besplatan program radionica, namenjen srednjoškolcima (druge, treće i četvrte godine) umetničko-tehničkih usmerenja. Učenici imaju priliku da se prijave na dve vrste radionica: Stvaranje digitalnih svetova i igrama i Kompjuterska animacija digitalnih likova.

Potrebno je da zainteresovani prilikom prijave ispune sve neophodne stavke.

Prijavi se