Пријави се
О програму

Инспирише те креативност у дигиталном свету? Пријави се на Creative Tech Workshops!

Пријави се на Creative Tech Workshops!

Пријаве до 31. марта

Шта су Creative Tech Workshops?

Creative Tech Workshops је бесплатан програм радионица, намењен средњошколцима (друге, треће и четврте године) уметничко-техничких усмерења. Ученици имају прилику да се пријаве на две врсте радионица: Стварање дигиталних светова у играма и Компјутерска анимација дигиталних ликова.

Концепт курса обухвата техничка и теоријска знања, заједно са фокусом на коришћење алата.

Стварање дигиталних светова у играма

Прва радионица има за циљ да полазнике научи основним процесима који се везују за развој светова унутар видео игара, али исто тако да пружи практична знања везана за графички дизајн, основе маркетинга, и стварања аудио-визуелног садржаја. Кроз курс, учесници ће добити знања како да осмисле свој свет, поставе основе видео игре у њему, дизајнирају план развоја и исто то креирају кроз Fortnite Creative 1.0.

Компјутерска анимација дигиталних ликова

Друга радионица фокусира се на анимацију ликова и полазници ће се током њеног трајања упознати са употребом најновије технологије из области снимања покрета у реалном времену (real-time motion capture) како би снимљене анимације применили на дигиталне MetaHuman карактере унутар Unreal Engine-a. Полазници ће савладати основе креирања окружења у коме ће дигитални карактер обављати снимљену радњу.

Колико траје програм, где се одржава и када могу да се пријавим?

Програм радионица траје од 11. маја до 16. јуна 2024, док су пријаве отворене од 1. до 31. марта. Радионице, у трајању од три школска часа, одржаваће се сваког викенда у Центру за промоцију науке, на адреси Краља Петра 36, у Београду. Како би се пријавио, потребно је да попуниш формулар и изабереш једну од две понуђене радионице и кликнеш на ”пошаљи”.

Пријави се

Ко су предавачи?

Ивица Миларић

Стручни сарадник у настави на Академији уметности при Универзитету у Новом Саду

Стварање дигиталних светова у играма

Бојан Бањанин

Доцент на Факултету техничких наука у Новом Саду

Стварање дигиталних светова у играма

Никола Шошкић

Shosha Games, оснивач

Компјутерска анимација дигиталних ликова

Милан Личина

Креативни директор студија ВИДРА

Компјутерска анимација дигиталних ликова

Ово је најбољи начин да развијеш своје вештине у дигиталном свету!

Creative Tech Workshops је бесплатан програм радионица, намењен средњошколцима (друге, треће и четврте године) уметничко-техничких усмерења. Ученици имају прилику да се пријаве на две врсте радионица: Стварање дигиталних светова и играма и Компјутерска анимација дигиталних ликова.

Потребно је да заинтересовани приликом пријаве испуне све неопходне ставке.

Пријави се