Srbija Stvara na 5. Kinesko – CIEZ Forumu za Kulturnu i Kreativnu Industriju

Kategorije: DiplomatijaObjavljeno: 27.07.2024.0,1 min za čitanje
PODELI

Sofija, Bugarska – U okviru ovogodišnjeg 5. Kinesko – CIEZ Foruma za Kulturnu i Kreativnu Industriju, Ana Ilić je u ime organizacije Ložionica/Srbija stvara svečano otvorila forum sa temom „Podsticanje razvoja kreativnih industrija i kulturne trgovine kroz digitalnu tehnologiju“.

„Danas naš kreativni sektor sija na globalnoj sceni… Srbija ostaje posvećena saradnji između Kine i CIEZ-a, koju smatramo značajnim dodatkom i unapređenjem izuzetnih bilateralnih odnosa između Srbije i Kine,“ istakla je Ana Ilić u svom uvodnom govoru.

Tom prilikom je potpisan i Memorandum o razumevanju između Kineskog Instituta za Istraživanje Kulturne Trgovine i Ložionice. Memorandum su potpisali Li Đijašan, izvršni dekan Nacionalnog Instituta za Kulturni Razvoj, i Ana Ilić, direktorka Lozionice, a sporazum se fokusira na saradničko istraživanje, razmene i međunarodnu komunikaciju u kulturnoj industriji.

Forum je okupio predstavnike iz 15 zemalja i 27 uglednih stručnjaka iz industrije i akademske zajednice iz Kine u oblastima igara, izvođačkih umetnosti, kulture i kreativnosti.