Србија Ствара на 5. Кинеско – ЦИЕЗ Форуму за Културну и Креативну Индустрију

Категорије: ДипломатијаОбјављено: 27.07.2024.0,1 мин за читање
Аутор: Serbia Creates
ПОДЕЛИ

Софија, Бугарска – У оквиру овогодишњег 5. Кинеско – ЦИЕЗ Форума за Културну и Креативну Индустрију, Ана Илић је у име организације Ложионица/Србија ствара свечано отворила форум са темом „Подстицање развоја креативних индустрија и културне трговине кроз дигиталну технологију“.

„Данас наш креативни сектор сија на глобалној сцени… Србија остаје посвећена сарадњи између Кине и ЦИЕЗ-а, коју сматрамо значајним додатком и унапређењем изузетних билатералних односа између Србије и Кине,“ истакла је Ана Илић у свом уводном говору.

Том приликом је потписан и Меморандум о разумевању између Кинеског Института за Истраживање Културне Трговине и Ложионице. Меморандум су потписали Ли Ђијашан, извршни декан Националног Института за Културни Развој, и Ана Илић, директорка Lozionice, а споразум се фокусира на сарадничко истраживање, размене и међународну комуникацију у културној индустрији.

Форум је окупио представнике из 15 земаља и 27 угледних стручњака из индустрије и академске заједнице из Кине у областима игара, извођачких уметности, културе и креативности.