Srbija kao svetska destinacija

Kategorije: Doživljaji, PreduzetništvoObjavljeno: 24.10.2019.0,2 min za čitanje
PODELI

Američki časopis „Conde Nast Traveler“ svrstao Beograd u TOP 12 evropskih gradova koje bi trebalo posetiti ove jeseni

 

Edinburg, Pariz i Budimpešta, samo su neki od gradova koji su se našli na listi onih koje bi trebalo posetiti u jesen. Nju je sastavio jedan turistički, američki magazin, a ništa ne bi bilo „sporno“, da četvrto, od ukupno 12 mesta, ne zauzima, upravo Beograd.

 

Kako pišu, našu prestonicu poželjno je posetiti pre svega zbog izložbe umetnice Marine Abramović, ali ne osporavaju i činjenicu da bi nakon višečasovne posete, predah trebalo potražiti u nekom od mnogobrojnih beogradskih parkova, uživajuću u sveže pečenom kestenu.

 

Kalemegdan i Beogradsku tvrđavu okarakterisali su kao mesto koje se definitivno mora posetiti, uz pogled na reke Dunav i Savu.

 

Da ovo nije prvi časopis koji je preporučio posetu našem gradu, u prilog ide i Si-En-Enov članak o 10 mesta koja bi trebalo posetiti u Beogradu, napisan u avgustu ove godine.

 

Naime, u tekstu se preporučuju najbolja mesta za posetiti, opisujući Kalemegdan kao „zeleno istorijsko srce Beograda“, Knez Mihailovu ulicu kao „glavnu arteriju grada koja konstantno bruji životom“, Dorćol kao jedan od najstarijih i najatraktivnijih kvartova sa velikim brojem kafića i barova, zatim Skadarliju i „Živopisni Zemun“ sa svojim specifičnim sadržajima, te Hram Svetog Save, Narodni i Muzej savremene umetnosti…

 

Američki putopisni časopis

 

„Conde Nast Traveler“, putopisni je časopis koji postoji još od 1987. godine. Pored Beograda, novinari ovog lista, preporučili su i posetu gradova: Edinburg, dolina reke Loare, Pariz, Toskana, Budimpešta, Briž, Berlin, Barselona, Dubrovnik, Lisabon, Bavarski Alpi i Prag.

 

Izvor: https://www.blic.rs/vesti/beograd/miris-pecenog-kestena-i-izlozba-marine-abramovic-americki-casopis-svrstao-beograd-u/kt5gp90

 

Lonely Planet: Srbija u top 10 destinacija koje treba posetiti

 

Jedan od najpopularnijih turističkih portala i izdavača turističkih vodiča na svetu, Lonely Planet, svrstao je Srbiju u top 10 mesta koja treba posetiti u 2020. godini.

 

Naša zemlja našla se na visokom 6. mestu ove liste, odmah iza Azerbejdžana, SAD-a, Indije Mađarske i Indonezije, koja je na prvom mestu, prema saopštenju Turističke organizacije Srbije, koje prenosi Tanjug.

 

„Srbija je autentična, živopisna evropska država, koju vredi polako istraživati i koju putnici jedva da su otkrili. Za Srbiju se ne može reći da je skrivena – njen glavni grad, Beograd, vekovima je jedna od glavnih raskrsnica Starog kontinenta. Danas, ovaj grad pruža nonšalantnu kulturu kafića i svačijem džepu pristupačnog noćnog provoda uz Dunav. A kad izađete iz Beograda, očekuju vas brojna ushićenja koja pruža ova zemlja – avanture na otvorenom, banje i vinarije, drevni manastiri i monolitni spomenici iz doba Jugoslavije”, piše Lonely Planet.

 

Izvor: http://www.politika.rs/scc/clanak/440485/Lonely-Planet-Srbija-u-top-10-destinacija-koje-treba-posetiti

FOTO: Zoran Mesarović

https://zoranmesarovic.com/