Srbija kao inspiracija za vrh Forbsove liste top destinacija za posetiti

Kategorije: DoživljajiObjavljeno: 26.11.2020.0,1 min za čitanje
PODELI

Svetski ugledni magazin „Forbs“ (Forbes) uvrstio je našu zemlju, Srbiju, među top pet preporučenih zemalja koje treba posetiti nakon pandemije korona virusa.

 

Ako ste već proveli poprilično vremena u zapadnoj Evropi, razmislite o putovanju u jednu od potcenjenih nacija na istoku, severu ili jugu kontinenta. Bogate prelepom prirodom i fascinantnom istorijom, ovih pet zemalja idealne su za one koji traže zaista jedinstveno iskustvo.

 

„Forbs“ je dao turistima preporuke za nove destinacije, među kojima se našla i Srbija, u društvu sa Letonijom, Slovačkom, Crnom Gorom i Moldavijom.

Za one koji traže zaista jedinstveno iskustvo, idealno je da posete Srbiju. Bogate prirodnim toplim izvorima, srpske banje svetske klase privlače posetioce širom Evrope hiljadama godina, a Vrnjačka Banja i Ribarska Banja su dva posebno istaknuta mesta za opuštajući odmor„, navodi magazin „Forbs“.

Pored umirujućih izvora, Srbija je bogata i istorijski važnim gradovimaod Niša, rodnog mesta rimskog cara Konstantina Velikog, do Novog Sada, grada koji je dobio nadimak Atina Srbije, napisao je autor teksta.

U tekstu se ističe i da nijedno putovanje u Srbiju nije potpuno bez posete Beogradu.

Beograd, jedan od najstarijih evropskih gradova, prepun je arheoloških ostataka i nalazišta, a tu je i bogata ponuda kvalitetne tradicionalne hrane i pića„, piše „Forbs“, aa ceo tekst možete pročitati OVDE.

 

Ukoliko se i sami pitate gde biste mogli da odete na odmor, ili barem za vikend, širom naše zemlje, mi smo tokom leta pomogli preko 20.000 ljudi da se odluče uz naše praktične vodičeSrbija Kao Inspiracija – pronađite i vi svoju idealnu destinaciju.