Izložba nagrađenih radova za arhitektonsko rešenje arheološkog lokaliteta Belo brdo u Vinči

Kategorije: DoživljajiObjavljeno: 27.10.2022.0,1 min za čitanje
PODELI

Izložba nagrađenih radova na međunarodnom konkursu za urbanističko rešenje arheološkog lokaliteta Belo Brdo u Vinči biće dostupna javnosti od srede, 16. novembra 2022. godine, na Trgu republike, ispred Narodnog muzeja.

Ova izložba predstaviće radove nagrađene na međunarodnom konkursu za urbanističko rešenje arheološkog lokaliteta Belo brdo u Vinči, koji realizuje Vlada Republike Srbije pod pokroviteljstvom Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, a sve u sklopu trogodišnjeg kapitalnog projekta “Rekonstrukcija, revitalizacija i prezentacija”, čiji je nosilac investicionih prava Republički zavod za zaštitu spomenika kulture Beograd.

Na međunarodni konkurs za urbanističko rešenje Arheološkog lokaliteta Belo brdo u Vinči, Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture Beograd, pristiglo je 12 radova iz cele Evrope.

Stručni žiri dodelio je prvu nagradu rešenju “Memorija tla”, studija “AKVS arhitektura” iz Beograda, autora Anđele Karabašević Sudžum, Vladislava Sudžuma i projektanata Marije Matijević, Dunje Dedić, Nenada Pavlovića i Vuka Zlatkovića.

Dodeljene su i dve druge jednakovredne umanjene nagrade i to autoru projekta Milošu Paunoviću,iz Melburna, Australija i autorima Jeleni Miletić i Dejanu Miletiću iz Beograda.