У САМОМ ВРХУ РАНГ ЛИСТА: Београд је рај за дигиталне номаде

Категорије: ДоживљајиОбјављено: 24.01.2021.0,4 мин за читање
Аутор: Serbia Creates
ПОДЕЛИ
Када се одлучите за рад на даљину довољан вам је добар и лако преносив лап топ и стабилна интернет конекција, како бисте у сваком делу света могли да организујете своју канцеларију. Претходна година приморала нас је да окусимо рад од куће, чак и ако нисте дигитални номад. Ипак, њихови савету су свакако најдрагоценији…
Једно је сигурно, нису сви градови прилагођени потребама дигиталних номада, али Београд свакако идеална дестинација, барем тако кажу ранг листе и препоруке светских портала специјализованих за туризам и живот и рад номада XXI века.

Наиме, недавно је сајт We work remotely управо Београд уврстио на листу најбољих градова света за „рад на даљину“ и то поставивши га на високо друго место ранг листе!
Живахан град Београд право је искуство за љубитеље историје и љубитеље културе. Неприметно спаја наслеђе древних цивилизација са постмодерном архитектуром, а брзо се и развија у IT свету, изискује ниске трошкове живота и има више него пристојан интернет.

У Београду има много coworking простора, занимљивих кафића, ресторана и одличан ноћни живот. Осим тога, овај град погодан је за сва четири годишња доба, тако да зими можете обилазити музеје, а лети одмарати и сунчати се на Ади Циганлији, које се често назива и београдско море. Ту ћете затећи локалце како се сунчају, купају и учествују у воденим спортовима када не раде.
Србија је близу Медитерана и граничи са осам различитих земаља, па стога живот у Београду погодује путовањима ван земље. До Лондона има само три сата лета, а за половину тог времена бићете у Берлину (још једном граду на овој листи).
Туристичка виза за Србију није потребна за боравке мање од 90 дана. 

Осим тога, Београд је заузео и високо треће место на престижној ранг листи портала Big 7 travel, на којој су се нашли градови попут: Берлина, Истамбула, Мадрида, Токија, Шангаја, Солуна, Ванкувера…
“Пешачке зоне у којима су улице препуне кафића, галерија и продавница. Гомила нових технолошких и coworking простора, средњовековна тврђава – само су неке ствари које ће вас дочекати у шармантном Београду у Србији. Ово историјско и културно богато средиште савршено је за раднике на даљину. Интернет? Имате 24 МБПС без проблема. Тражите простор за coworking? Довољно вам је 100 долара месечно. Трошкови живота овде су права привлачност, с месечним просеком који се креће око 1.425 долара. Поред тога, локација Србије чини је сјајном тачком за остатак региона”, наводи се на порталу Big 7 travel.

О чарима Београда писао је недавно и The New York Post наводећи да је главни град Србије постао прави рај за Њујорчане који раде на даљину.
„Сада плаћам упола мање него што ме је коштао живот у Њујорку током пандемије, а живим у апартману који има поглед на цео Београд. Избор је једноставан: да платим двоструко више и живим у Њујорку где су много већа ограничења или за упола мање новца имам више погодности и искустава са невероватним људима који желе да изађу у ресторане и разговарају о стварима које нису политика“, рекао је специјалиста за комуникације Davis Richardson (27).

Davis је пре неколико месеци одлучио да напусти Њујорк и доживи нова искуства у Београду:
Овај град има магичан начин да вас лечи: можете да истражујете скривене подземне делове тврђаве, да упознате вековима стару традицију. Мислим да ће све више људи овде убудуће долазити.“
Београд, као престоница, свакако даје највеће могућности за рад и живот, али уколико бисте мало и путовали и истражили Србију, она може да вам буде огромна инспирација. Србија има бројне историјске, културне и природне локалитете и дестинације који вам могу послужити за одмор, инспирацију, или (породични) викенд излет. Ми смо издвојили неке од најзанимљивијих за вас и можете их наћи на сајту Србија као инспирација.

Фото: Зоран Месаровић