Srbija stvara dodelila stipendiju studentu Fakulteta dramskih umetnosti

Kategorije: DoživljajiObjavljeno: 25.12.2022.0 min za čitanje
PODELI

Vodeći se ubeđenjem da sve počinje jednom kreativnom idejom i talentovanim pojedincem a kako bi podstakli razvoj kreativnih industrija raspisali smo konkurs koji je za nagradu imao jednogodišnju stipendiju za akademsku 2022/2023 godinu odabranom studentu sa novog studijskog programa Fakulteta dramskih umetnosti – Vizuelni efekti, animacija i game art.

Pravo učestvovanja na konkursu imali su studenti koji su u junu 2022. godine primljeni na ovaj studijski program kao samofinansirajući studenti i koji pored toga imaju državljanstvo Republike Srbije i nisu u radnom odnosu.
Odgovorom na konkursni zadatak odnosno njegovim kreativnim rešenjem, Luka Jovanović proglašen je pobednikom od strane komisije sastavljene od članova platforme Srbija stvara. Luka, koji je student prve godine Fakulteta dramskih umetnosti odseka Vizuelni efekti, animacija i gejm art, dolazi iz Smedereva a u Beogradu je završio Srednju školu za dizajn na smeru tehničar dizajna grafke –  grafički dizajn. Njegova interesovanja obuhvataju i animirane filmove, dizajn enterijera, slikarstvo i pozorište i planira da se u budućnosti posveti razvoju svojih talenata u oblasti animacije i game art-a.Luka je takođe autor novogodišnje čestitke platforme Srbija stvara koja je ove godine krasila naše društvene mreže.

Srbija stvara prepoznala je kvalitet i razvojni potencijal Fakulteta dramskih umetnosti, pa je tako podržala akreditaciju novog studijskog programa: Vizuelni efekti, animacija i gejm art. Novi studijski program je osmišljen kao program četvorogodišnjih studija sa obimom od 240 ESPB u okviru kojeg će se studenti osposobljavati za stvaranje u oblasti animacije, vizuelnih efekata, video igara i interaktivnih medija.