Србија као светска дестинација

Категорије: Доживљаји, ПредузетништвоОбјављено: 24.10.2019.0,2 мин за читање
Аутор: Serbia Creates
ПОДЕЛИ

Амерички часопис „Conde Nast Traveler“ сврстао Београд у ТОП 12 европских градова које би требало посетити ове јесени

 

Единбург, Париз и Будимпешта, само су неки од градова који су се нашли на листи оних које би требало посетити у јесен. Њу је саставио један туристички, амерички магазин, а ништа не би било „спорно“, да четврто, од укупно 12 места, не заузима, управо Београд.

 

Како пишу, нашу престоницу пожељно је посетити пре свега због изложбе уметнице Марине Абрамовић, али не оспоравају и чињеницу да би након вишечасовне посете, предах требало потражити у неком од многобројних београдских паркова, уживајућу у свеже печеном кестену.

 

Калемегдан и Београдску тврђаву окарактерисали су као место које се дефинитивно мора посетити, уз поглед на реке Дунав и Саву.

 

Да ово није први часопис који је препоручио посету нашем граду, у прилог иде и Си-Ен-Енов чланак о 10 места која би требало посетити у Београду, написан у августу ове године.

 

Наиме, у тексту се препоручују најбоља места за посетити, описујући Калемегдан као „зелено историјско срце Београда“, Кнез Михаилову улицу као „главну артерију града која константно бруји животом“, Дорћол као један од најстаријих и најатрактивнијих квартова са великим бројем кафића и барова, затим Скадарлију и „Живописни Земун“ са својим специфичним садржајима, те Храм Светог Саве, Народни и Музеј савремене уметности…

 

Амерички путописни часопис

 

„Conde Nast Traveler“, путописни је часопис који постоји још од 1987. године. Поред Београда, новинари овог листа, препоручили су и посету градова: Единбург, долина реке Лоаре, Париз, Тоскана, Будимпешта, Бриж, Берлин, Барселона, Дубровник, Лисабон, Баварски Алпи и Праг.

 

Извор: https://www.blic.rs/vesti/beograd/miris-pecenog-kestena-i-izlozba-marine-abramovic-americki-casopis-svrstao-beograd-u/kt5gp90

 

Lonely Planet: Србија у топ 10 дестинација које треба посетити

 

Jeдан од најпопуларнијих туристичких портала и издавача туристичких водича на свету, Lonely Planet, сврстао је Србију у топ 10 места која треба посетити у 2020. години.

 

Наша земља нашла се на високом 6. месту ове листе, одмах иза Азербејџана, САД-а, Индије Мађарске и Индонезије, која је на првом месту, према саопштењу Туристичке организације Србије, које преноси Танјуг.

 

„Србија је аутентична, живописна европска држава, коју вреди полако истраживати и коју путници једва да су открили. За Србију се не може рећи да је скривена – њен главни град, Београд, вековима је једна од главних раскрсница Старог континента. Данас, овај град пружа ноншалантну културу кафића и свачијем џепу приступачног ноћног провода уз Дунав. А кад изађете из Београда, очекују вас бројна усхићења која пружа ова земља – авантуре на отвореном, бање и винарије, древни манастири и монолитни споменици из доба Југославије”, пише Lonely Planet.

 

Извор: http://www.politika.rs/scc/clanak/440485/Lonely-Planet-Srbija-u-top-10-destinacija-koje-treba-posetiti

ФОТО: Зоран Месаровић

https://zoranmesarovic.com/