Изложба награђених радова за архитектонско решење археолошког локалитета Бело брдо у Винчи

Категорије: ДоживљајиОбјављено: 27.10.2022.0,1 мин за читање
Аутор: Serbia Creates
ПОДЕЛИ

Изложба награђених радова на међународном конкурсу за урбанистичко решење археолошког локалитета Бело Брдо у Винчи биће доступна јавности од среде, 16. новембра 2022. године, на Тргу републике, испред Народног музеја.

Ова изложба представиће радове награђене на међународном конкурсу за урбанистичко решење археолошког локалитета Бело брдо у Винчи, који реализује Влада Републике Србије под покровитељством Амбасаде Сједињених Америчких Држава, а све у склопу трогодишњег капиталног пројекта “Реконструкција, ревитализација и презентација”, чији је носилац инвестиционих права Републички завод за заштиту споменика културе Београд.

На међународни конкурс за урбанистичко решење Археолошког локалитета Бело брдо у Винчи, Републичког завода за заштиту споменика културе Београд, пристигло је 12 радова из целе Европе.

Стручни жири доделио је прву награду решењу “Меморија тла”, студија “АКВС архитектура” из Београда, аутора Анђеле Карабашевић Суџум, Владислава Суџума и пројектаната Марије Матијевић, Дуње Дедић, Ненада Павловића и Вука Златковића.

Додељене су и две друге једнаковредне умањене награде и то аутору пројекта Милошу Пауновићу,из Мелбурна, Аустралија и ауторима Јелени Милетић и Дејану Милетићу из Београда.