„Volume 1“ – novi album Nenada Vasilića

Kategorije: MuzikaObjavljeno: 13.06.2021.Tags: , , , , 0,1 min za čitanje
PODELI

Novi album Nenada Vasilića, našeg džez kontrabasiste i kompozitora, objavljen je nedavno i u Srbiji. Prvih 20 godina karijere kreativni ambasador nacionalne platforme Srbija stvara obeležava kompilacijom „Volume 1“, u izdanju PGP RTS-a.

„Volume 1“ – novi album Nenada Vasilića

Na albumu se nalaze odabrane numere sa prethodnih jedanaest Vasilićevih albuma objavljenih u Evropi, koji su tokom prethodne dve decenije snimljeni u različitim džez sastavima.

Ova muzika je veoma edukativna. Nekako, prevazilazi sva mišljenja, kritike, jezička i kulturna ograničavanja.” (Denai Burbank, JazzReview)

Treba biti muzičar od formata pa iz klasičnih pesama izvući nova sazvučja i postići takvu snagu kako to za rukom polazi Nenadu.“ (Predrag Peca Popović)

U pravim rukama ovaj divni instrument može postići mnogo toga, poput melodije, ritma, zvučnih pejzaža i širokog spektra emocija. Vasilić svira tako ubedljivo i sa toliko talenta, da često zvuči kao ceo orkestar!” (Nenad Georgievski, All About Jazz)

„Volume 1“ – novi album Nenada Vasilića

Nenad Vasilić više od dve decenije živi u Beču, a muziku koju stvara uspešno izvodi širom Evrope. Publika u Srbiji poslednji put je imala priliku da ga sluša uživo na otvaranju Beogradskog Džez Festivala u decembru 2020

U narednom periodu, sa povratkom koncertnih aktivnosti, očekuju nas i novi nastupi ovog umetnika.