„Volume 1“ – нови албум Ненада Василића

Категорије: МузикаОбјављено: 13.06.2021.0,1 мин за читање
Аутор: Serbia Creates
ПОДЕЛИ

Нови албум Ненада Василића, нашег џез контрабасисте и композитора, објављен је недавно и у Србији. Првих 20 година каријере креативни амбасадор националне платформе Србија ствара обележава компилацијом „Volume 1“, у издању ПГП РТС-а.

„Volume 1“ – нови албум Ненада Василића

На албуму се налазе одабране нумере са претходних једанаест Василићевих албума објављених у Европи, који су током претходне две деценије снимљени у различитим џез саставима.

Ова музика је веома едукативна. Некако, превазилази сва мишљења, критике, језичка и културна ограничавања.” (Denai Burbank, JazzReview)

Треба бити музичар од формата па из класичних песама извући нова сазвучја и постићи такву снагу како то за руком полази Ненаду.“ (Предраг Пеца Поповић)

У правим рукама овај дивни инструмент може постићи много тога, попут мелодије, ритма, звучних пејзажа и широког спектра емоција. Василић свира тако убедљиво и са толико талента, да често звучи као цео оркестар!” (Ненад Георгиевски, Аll About Jazz)

„Volume 1“ – нови албум Ненада Василића

Ненад Василић више од две деценије живи у Бечу, а музику коју ствара успешно изводи широм Европе. Публика у Србији последњи пут је имала прилику да га слуша уживо на отварању Београдског Џез Фестивала у децембру 2020

У наредном периоду, са повратком концертних активности, очекују нас и нови наступи овог уметника.