Legendary Entertainment филм THE MACHINE, у коме играју Берт Крајшер, Марк Хамил и Џими Тетро, почиње са снимањем у Србији

Категорије: ФилмОбјављено: 28.04.2021.0,4 мин за читање
Аутор: Serbia Creates
ПОДЕЛИ

Филм компаније Legendary Entertainment, The Machine (Машина), почиње ускоро да се снима на локацијама у Србији. У овом остварењу улоге тумаче популарни амерички комичар Берт Крајшер, Џими Тетро (Home Economics) и легендарни глумац Ратова звезда, Марк Хамил.

 

Заснован на истинитим догађајима, филм се ослања на виралну хит причу коју Берт износи на сцени, о свом искуству на студентском путовању у Русију деведесетих година, где се спријатељио са бандом локалних мафијаша и на крају је приморан да им помогне у пљачки воза. Смештен у садашње време, филм The Machine је прича о прошлости једног човека која га је коначно сустигла и начинима на које га доживљена авантура приморава да се суочи са својим оцем. Коначно се добија одговор на питање: шта би било да је Eastern Promises акциона комедија?

Продуцент и редитељ филма The Machine је Питер Атенсио (Key & Peele, Keanu) овенчан Еми наградом, а продуценти су и Берт Крајшер, Кејл Бојтер (Legendary), Џуди Мармел (Levity Live</em>); извршни продуцент је Филип Вејли</strong>; асистент продуцента Џеј Ашенфелтер, копродуцент је Џонатан Инглиш заједно са српском продукцијском кућом Balkanic Media (The Outpost, SEAL Team). 

 

Глумци и екипа недавно су веома расположени стигли у Београд, после комичних објава на друштвеним мрежама Берта Крајшера и Марка Хамила, које су обележиле њихов одлазак из САД-а (@HamillHimself и @BertKreischer).

 

Атенсио је додао: „Веома смо захвални на срдачној добродошлици и невероватној подршци коју смо добили од локалне заједнице, као и од многих српских филмских професионалаца који су такође чланови екипе, испред и иза камера. Радујемо се веома успешном снимању овде у Београду.

“Поносни смо што је једна светска компанија попут “Legendary Entertainmenta” одабрала баш Србију за реализацију овог амбициозног пројекта. Говоримо о највећој страној продукцији која је дошла да снима у Србију од оснивања Српске филмске асоцијације и увођења подстицаја за аудио-визулене продукције, које је 2016. године увела Влада Републике Србије. Захваљујући управо тим подстицајима, обим продукције је од 2016. утростручен, Србија је постала атрактивна дестинација за бројне стране продукције, будући да је до сада привучено више од 100 милиона евра директних страних инвестиција и запослено више од 9.000 људи. Због свега наведеног производња аудио визуелних садржаја једна од најразвијених грана креативних индустрија у Србији“, истиче Ана Илић, виша саветница председнице Владе Србије за креативне индустрије и туризам, која предводи тим националне платформе „Србија ствара“.

 

Због тренутне пандемије COVID-19, приступ локацији снимања филма The Machine биће строго ограничен у складу са најбољом праксом филмске индустрије, као и са локалним здравственим и безбедносним протоколима. Медији, обожаваоци и чланови заједнице најљубазније се моле да дају све од себе да подрже овај уметнички подухват поштујући мере које је поставила продукција, у настојању да сви буду безбедни.

 

Филм The Machine је прва филмска продукција у Србији компаније Legendary Entertainment.

***

 

О Legendary Entertainment

 

Legendary Entertainment  је водећа медијска компанија са одељењима за филмове (Legendary Pictures), телевизију и дигитал (Legendary Television and Digital Media) и стрипове (Legendary Comics) посвећеним поседовању права, производњи и испоруци садржаја публици широм света.

 

Legendary је изградио библиотеку значајних медијских садржаја и устоличио се као бренд од поверења који непрекидно пружа висококвалитетну комерцијалну забаву, укључујући неке од најпопуларнијих интелектуалних својина на свету. Свеукупно, продукције повезане са Legendary Pictures оствариле су на благајнама зараду од преко 18 милијарди долара широм света.