„33 ORIGINALNE KOMPOZICIJE”, autora Nenada Vasilića

Kategorije: MuzikaObjavljeno: 14.11.2019.Tags: , , , , 0 min za čitanje
PODELI

Promocija novog izdanja izdavačke kuće „Klett”

 

Utorak, 19. novembar 2019. godine u 13 časova u prostoru LEILA Records, Gospodar Jevremova 6, Beograd

 

Na promociji će govoriti:
• Nenad Vasilić
• Petar Peca Popović
• Gordana Knežević Orlić, direktorka Izdavačke kuće „Klett”

 

Nenad Vasilić je kreativni ambasador platforme Srbija stvara koja je podržala englesko izdanje ove publikacije.

 

Nenad Vasilić je rođen u Nišu i odrastao je okružen bogatom tradicijom balkanskog folklora. Tradicionalna muzika, romska muzika i ljubav prema džezu bili su snažni uticaji u njegovim mlađim godinama, kada je svirao uglavnom klavir i bas gitaru. Od šesnaeste godine svira širom domaće džez scene i danas se smatra jednim od najtalentovanijih kontrabasista. Nakon studija džeza u Gracu, preselio se u Beč i od tada je jedan od najtraženijiih kontrabasista. Ovaj izuzetni muzičar konstantno sarađuje sa priznatim svetskim umetnicima i već je ostavio trajni trag na evropskoj muzičkoj sceni, a kao aranžer i producent neprestano pomera svoje lične i muzičke granice.

 

Publikacija „33 originalne kompozicije” inspirisana je predanim istraživanjem posvećenim balkanskoj folklornoj muzici i njenim spajanjem sa evropskom improvizovanom muzikom i džezom. Nenad Vasilić pred publiku iznosi svoje 33 kompozicije sabrane u pesmaricu kao prvo izdanje ovakvog tipa koje se objavljuje kod nas.

 

Sve numere sabrane u ovom luksuznom izdanju izuzetnog dizajna pisane su, komponovane i snimljene na 11 dosadašnjih albuma autora. Kompozicije Nenada Vasilića istovremeno su inovativne i pune poštovanja prema muzičkim tradicijama koje su muzičara učinile onim što danas jeste, one odišu lakoćom i virtuoznim razumevanjem složenosti balkanskih ritmova i melodija.