Usvojena odluka o otvaranju kreativne ambasade u Londonu

Kategorije: Inovacije, UmetnostObjavljeno: 22.07.2019.0 min za čitanje
PODELI

Kao doprinos razvoju kulture, Vlada je usvojila Odluku o otvaranju Kulturno-informativnog centra u Londonu, kao prve ovakve institucije modernog tipa za promociju kreativnih industrija i inovativnosti Srbije i njenih građana.

Odluka o otvaranju kreativne ambasade Republike Srbije u Londonu, za Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Severne Irske, objavljena je u Službenom glasniku.

Odluka stupa na snagu 27. jula.

Sa ciljem jačanja kulturnog statusa Srbije u inostranstvu krajem godine biće otvorena prva KREATIVNA AMBASADA naše zemlje u Londonu gde će naši ljudi koji žive ili samo posećuju London moći da izlažu, rade, okupljaju se, drže sastanke i prezentacije, organizuju manja okupljanja.

U ovom prostoru svet će moći da se upozna sa našim umetnicima, kreativcima, inovatorima.

Nova, nacionalna platforma Srbija stvara inicirala je otvaranje kreativne ambasade u cilju promocije kreativnih industrija, kulture, inovacija, nauke, umetnosti… Sa druge strane, intenzivan kontakt i saradnja sa našim kompanijama, preduzetnicima i startap-ima koji posluju širom sveta i povezanost platforme sa ovim zajednicama važan su iskorak ka promociji naše zemlje u inostranstvu.

Organizacije kao što su Serbian Entrepreneurs, sa kojima platforma ima već ustaljenu saradnju, biće ključni partneri u promociji domaće kreativne i digitalne scene i njenoj afrimaciji na globalnom tržištu.

Platforma intenzivno radi na povezivanju što većeg broja zajednica, inicijativa i umetnika iz različitih oblasti i delatnosti koji će svojim savetima i idejama doprineti da kreativna ambasada bude pravo, novo kreativno mesto okupljanja i saradnje.

Uskoro više informacija.