Srpski studenti na međunarodnom umetničkom kampu u Singapuru

Kategorije: UmetnostObjavljeno: 21.07.2022.0,1 min za čitanje
PODELI

Uz podršku nacionalne platforme Srbija stvara, dvoje srpskih studenata otputovalo je na međunarodni umetnički kamp za studente iz celog sveta, „Tropical Lab“, koji organizuje LASALLE College of the Arts iz Singapura!

Luka Ličina i Aleksandra Marić, studenti Fakulteta likovnih umetnosti, Univerziteta u Beogradu boraviće u udaljenom azijskom gradu-državi od 21. jula do 5. avgusta. Ovaj važan projekat podrazumeva niz radionica, razgovora i seminara koje vode priznati međunarodni i singapurski umetnici, a kulminira izložbom koju organizuje Institut za savremenu umetnost Singapura.

Podrška studentima umetničkih fakulteta

Deo master rada, Aleksandra Marić

Boravak u Singapuru će biti veliki kulturni šok, tu dolaze raznorazni umetnici, i mislim da je rezidencija odlično osmišljena, i da je to savršen način da upoznamo nove kolege i stvorimo nove kontakte, pa ako nam se ukaže prilika da ih i pozovemo kod nas da naprave neke izložbe. Biti student je jedan problem, ali biti student na umetničkim fakultetima je neka druga oaza, pre svega činjenica da nas neko čuje i da želi da pomogne je jedno veliko ohrabrenje, ne samo za nas nego i za druge kolege koji možda razmišljaju da putuju negde ili pokrenu neki vid rezidencije ovde. Iskreno, nisam mogla da zamislim da će se iko javiti, da će rezultat biti pozitivan i da će nam neko dati novac„, istakla je Aleksandra Marić.

Svako izmeštanje umetnika iz njegove sredine je dobro kao izazov i prilika za percipiranje njegovog rada i suočavanja sa novom publikom. Smatram da je cilj svakog mladog umetnika da njegov rad bude vidljiv i da ostvari svoje ambicije. Ponekad se dese situacije da neko kao student nije u mogućnosti da ih realizuje zbog finansija. Podrška koju smo dobili u vidu pokrivanja troškova puta je važna jer nam je omogućila  da napravimo sledeći korak”, dodao je Luka Ličina, jedan od studenata.

Deo master rada, Luka Ličina

Više informacija o samom kampu, možete pronaći na sledećem linku.