Srpski startap “Joberty” u finalu “Gitex Future Stars” u Dubaiju

Kategorije: InovacijeObjavljeno: 20.10.2021.0,6 min za čitanje
PODELI

Nakon sjajne vesti da su se već prvog dana otvaranja GITEX-a, najvećeg tehnološkog događaja u svetu, čak tri startapa iz Srbije – Joberty Technologies”, “Kredium i “Deap Blue Sea – plasirala u polufinale takmičenja “Supernova izazov” na “GITEX Future Stars 2021”, stiže još veće iznenađenje, upravo za jedan srpski startap!

Startap “Joberty Technologiesplasirao se u finale u konkurenciji od 700 startapova iz celog sveta. Srpski “Joberty”, zvanično je među 22 najbolja startapa na svetu prema oceni žirija Gitex Future Stars. Trka se nastavlja, a pobedniku sleduje čak 200 000 dolara.

Serbia Creates Tech

🚀 GITEX – Srbija svojom tehnologijom osvaja Bliski istok

Joberty” je platforma za zapošljavanje u IT industiji koja povezuje programere koji traže posao sa tehnološkim kompanijama koje zaposljavaju te profile. Umrežavaju 30 000 IT profesionalaca i preko 600 kompanija, a procenjena vrednost kompanije je 3.3 miliona dolara. Svoju šansu na GITEX-u vide u činjenici da je Dubai najavio uvođenje 100 000 zlatnih viza za programere širom sveta u narednih 5 godina, što smatraju velikim potencijalnim tržištem za njihovu kompaniju.

Pored kontakta sa investitorima i VC fondovima, veoma nam je važno i upoznavanje sa startapovima i tehnološkim kompanijama iz drugih zemalja i razmena iskustva sa njima, što nam sve učešće na GITEX-u omogućava“, istakao je Nikola Mijailović osnivač i CEOJoberty Technologies”.

Pored osvajanja same nagrade, prednosti učešća na Gitex Future Stars takmičenju su višestruke, a onima koji su privukli naveću pažnju mogućnosti su neograničene.

Ana Ilić: Ponosni na rezultat koji je postignut – srpski startap u finalu

Vlada Republike Srbije prvi put predstavlja izabrane startapove iz naše zemlje na “Gitex Future Stars 2021” – najvećem događaju posvećenom razvoju startapova u regionu Bliskog Istoka, Severne Afrike i Južne Azije, koji se održava u okviru GITEX konferencije:

„Imajući u vidu da na ovom globalnom događaju svoje ućešće već tradicionalno potvrđuju najveće svetske IT kompanije, investicioni fondovi i investitori, kao i više od 750 startapova iz 75 država koji će se predstaviti pred 400 VC fondova i investitora iz više od 30 zemalja, nastup srpskih kompanija na GITEX-u i Gitex Future Stars smatramo investicijom u razvoj domaće startap scene i jako smo ponosni na izuzetan rezultat koji je postignut“, ističe Ana Ilić, viša savetnica predsednice Vlade i zamenica Generalne komesarke Srbije za Ekspo 2020 Dubai.

🚀 Jedan startap u finalu, ali čak tri startapa iz Srbije bila su u borbi za 200.000$

U trci za 200 000 dolara i pobedu na takmičenju “Supernova izazov” učestvovali su i “Deep Blue Sea Studio” koji je kreirao inovativni softver IdeaBuddy, koji vam pomaže da ideju pretvorite u biznis, “Kredium”, prvi digitalin broker u Srbiji, kao i “White Lemur”, biotehnološka kompanija za razvoj inovativnih materjala na bazi prirodnih proizvoda i gljiva, čiji proizvod – biosporin može zauvek da nas oslobodi štetnog dejstva stiropora na životnu sredninu, čija je savršena zamena.

Nikola Mijailović, CEO startap Joberty

Stock Studio” je predstavio softversko rešenje koje objedinjuje jedinstveni alat za profesionalne fotografe i videografe, od samog početka do krajnjeg korisnika, pojednostavljuje proces rada, štedi vreme i ostavlja višeprostora za kreativnost, dok je “VLDAM”, predstavio automatsku trgovinu kriptovalutama, a za samo prvih par sati na GITEX-u, ugovorili su čak devet sastanaka sa potencijalnim investitorima.

Srbija se na GITEX-u predstavlja pod brendom Srbija stvara tehnologiju / Serbia Creates Tech, a učešće je potvrdilo 11 odabranih kompanija i institucija: Državni data centar, Biosens Institut, Institut za veštačku inteligenciju i osam IT kompanija (“ZESIUM MOBILE”, “SAGA”, “CodeIT”, “DEVTECH”, “BRAINEERING IT SOLUTIONS”, “QUANTOX”, “TELEGROUP”, “EGZAKTA ADVISORY”).

Sveobuhvatnim nastupom na GITEX-u predstavićemo zbog čega nas nazivaju “Silicijumskom dolinom Balkana”, kako smo postali lideri na polju blockchain tehnologije i centar visoko obrazovanih talenata, ali i pokazati zbog čega je važno da kao jedna od retkih zemalja u Evropi i svetu posedujemo Strategiju za razvoj veštačke inteligencije.

Apple computer_Steve Wozniak

☝ Zanimljivost

Na GITEX-u ove godine, pored brojnih inovacija, pažnju je privukao i jedan atkivitet, prvi Apple računar iz 1976. godine koga je dizajnirao Stiv Vozniak.