Nordeus Hub – prostor za saradnju gejming zajednice

Kategorije: Inovacije, PreduzetništvoObjavljeno: 11.09.2019.0,3 min za čitanje
PODELI

Kao prvi prostor ovog tipa zemlji, Hub je namenjen razvoju indie game timova, startup-ova i osnaživanju talenata sa ciljem unapređenja gaming ekosistema u Srbiji.

 

Ponudom edukativnih programa, meetup-a, prezentacija i događaja namenjenih zajednici, Hub će biti centar u kojem ljudi mogu da uče i razvijaju svoje veštine, sarađuju, pronalaze saradnike i dobijaju pomoć i podršku Nordeusovog tima, kao i drugih kompanija i profesionalaca iz industrije.

 

Pokretanju Hub-a posebno dizajniranog u svrhu podrške gejming industriji u Beogradu i Srbiji, prethodilo je više od godinu dana razvoja koncepta, sa probnim prostorom pokrenutim u decembru 2018. godine koji je dokazao potrebu za ovakvom inicijativom. Lociran u GTC Green Heart poslovnom kompleksu, u zgradi do Nordeusa, sa svojih 260 kvadrata ovaj prostor ima kapacitet od 30 sedećih mesta u co-working prostoru i okvirno 70 mesta kada su u pitanju događaji, a raspolaže i sa dve sale za sastanke, kuhinjom i drugim prostorijama.

 

“U Nordeus Habu organizovaćemo praktične programe i događaje za developere iz IT industrije i studente, koji će ih upoznati sa gamingom kao biznisom i ponuditi im alate i podršku tokom početnih faza svojih karijera i startup-ova u ovoj industriji”, rekao je Miloš Paunović, CSR specijalista u Nordeusu. “Želimo da stvorimo više uspešnih gejming kompanija, i da pomognemo razvoju robusnog ekosistema koji će doprineti pozicioniranju Srbije na globalnoj mapi gejminga”.

 

Hub će nuditi različite programe i događaje namenjene zajednici gaming profesionalaca i studenata, sa ciljem njihovog povezivanja i podrške u nalaženju svog puta u industriji. Dva ključna programa koja će biti započeta u 2019. godini su “Booster” i “Intro to Gaming”.

 

Booster je besplatni program koji će u trajanju od šest meseci ponuditi timovima i pojedincima u gaming industriji prostor za rad i saradnju u co-working prostoru, seriju specijalno dizajniranih radionica i mogućnosti za mentorstvo od strane Nordeusovih veterana iz industrije. Prvi program je već započeo zahvaljujući prijavama koje su ostvarene kroz saradnju sa SGA (Asocijacija industrije video-igara Srbije), ali svi zainteresovani za narednu rundu se mogu prijaviti na https://nordeus.com/nordeus-hub.

 

Intro to Gaming je serija događaja i prezentacija namenjenih svima koje zanima karijera u gejming industriji i pokriva sve aspekte rada u pomenutoj industriji. Do kraja 2019. godine govoriće se o temama kao što su: industrija video-igara u svetu, Free-to-Play tržište igara, razvoj video igara, umetnost u video igrama, produkcija, dizajniranje video igara, i mnogim drugim. Za najaktuelnije informacije pratite Nordeus Hub putem njihovog kanala na društvenim mrežama. Prvi događaj je planiran za početak oktobra.

 

Nordeus Hub predstavlja bitan dodatak već postojećim inicijativama koje je Nordeus pokrenuo u saradnji sa drugim kompanijama, kao što su Asocijacija industrije video-igara Srbije (SGA) i Inicijativa ”Digitalna Srbija”. Prethodne godine, zajedno sa sedam drugih gaming kompanija, pokrenut je SGA sa ciljem povezivanja svih gejming timova u celoj Srbiji, nudeći im podršku i vidljivost, sa ciljem da unapredi njihove mogućnosti nadmetanja na globalnom nivou. Nordeus je takođe i jedna od devet kompanija osnivača Inicijative “Digitalna Srbija”, organizacije osnovane sa ciljem podrške razvoju startap ekosistema, kreiranju zakonske regulative koja će pomoći razvoj digitalne ekonomije i unapređenje formalnog i neformalnog obrazovanja u domenu informacionih tehnologija. Nordeus Hub će raditi na daljem razvoju industrije podrškom u stvaranju novih i razvoju postojećih gaming timova i kompanija, kao i edukacijom svih zajednica u okviru gaming ekosistema u Srbiji.

 

Izvor: https://pcpress.rs/nordeus-hub-prostor-za-saradnju-gaming-zajednice/