Nordeus postaje deo amerčkog gejming giganta i ulaže 3 miliona dolara za podršku obrazovanju u Srbiji

Kategorije: PreduzetništvoObjavljeno: 07.06.2021.0,3 min za čitanje
PODELI

Srpski gejming gigant, Nordeus prodat je američkoj kompaniji Take-Two Interactive Software u akviziciji vrednoj 378 miliona dolara.

Prvobitna cena od 225 miliona dolara sastoji se od gotovine i 90 miliona u novoizdatim deonicama Take-Two.

Nekada mali startap, pa zatim i najuspešniji koji dolazi iz Srbije koji je tokom 2019. izgradio i svoju pametnu zgradu na Novom Beogradu, a danas stabilna kompanija koja postavlja primer poslovanja, kako kod nas tako i, očigledno, u svetu. Pravi primer kreativnih ambasadora nacionalne platforme Srbija Stvara.

Osnivački tim Nordeusa nastaviće da vodi kompaniju, a kako bi dugoročno bili u mogućnosti da podrže ambiciozne poslovne planove a i da još više podrži razvoj društva, Nordeus se udružuje sa jednom od najkreativnijih i najinovativnijih kompanija u industriji zabave, „Take-Two Interactive“, jer dele viziju budućeg poslovnog razvoja kompanije iz Beograda, koja obuhvata razvoj igara i tehnologije za globalno tržište, kao i njenog uticaja na lokalnu zajednicu u Srbiji.

Nordeus postaje deo amerčkog gejming giganta i ulaže 3 miliona dolara za podršku obrazovanju u Srbiji

Nordeus, koji je osnovan 2010. godine, kompanija je koja se bavi razvojem igara za društvene mreže i mobilne telefone, sa sedištem u Beogradu i kancelarijama u LondonuDablinuSan Francisku i Skoplju.

Vode ga njegovi koosnivači Branko MilutinovićMilan JovovićIvan Stojisavljević i Tomislav Mihajlović.

Oduševljeni smo što smo se pridružili porodici Take-Two. Od početka razgovora… otkrili smo da delimo zajedničke vrednosti, kulturu i viziju. Od samog početka 2010, do onoga što smo danas, Nordeus je građen da svetu pruži više šampiona kroz sjajno gejmersko iskustvo kao što je Top Eleven… Uzbuđeni smo da i naše proizvode i naš rad na lokalnom nivou podignemo na sledeći nivo sa njima, dok nastavljamo svoj cilj da upišemo Srbiju na globalnu gejmersku mapu“, rekao je izvršni direktor Branko Milutinović, povodom prodaje kompanije.

Ovo su sjajne vesti za našu zemlju, naš grad i našu tehnološku zajednicu, jer je to potvrda uticaja koji možemo da imamo globalno kao kreatori i poslovni lideri iz Srbije“ nastavio je Milutinović. „U partnerstvu sa kompanijom „Take-Two“, bićemo još snažniji da se takmičimo na globalnom nivou, posebno na tržištima poput SAD-a i Kine.“

Nordeus postaje deo amerčkog gejming giganta i ulaže 3 miliona dolara za podršku obrazovanju u Srbiji

Pored velikih poslovnih poteza, najuspešniji startap iz Srbije, Nordeus, osnovao je fondaciju, sa početnim budžetom od 3 miliona dolara, kako bi podržala razvoj obrazovanja u Srbiji!

Nadovezujući se na ono što su druge organizacije i institucije već postigle u okviru obrazovanja, Nordeus želi dodatno da podrži razvoj kreativnosti i inovacija u školama, fokusirajući se na kvalitet učenja i upotrebu digitalnih tehnologija. Fondacija će nastojati da podrži interdisciplinarni pristup obrazovanju koji decu stavlja u središte obrazovnog procesa.

Kvalitetno obrazovanje je osnova budućeg uspeha svakog deteta, ali i temelj održivog razvoja naše države i društva. Kao takvo, unapređenje kvaliteta obrazovanja koje razvija kompetencije, veštine i znanja potrebna za život u 21. veku, odgovornost je svih nas” rekao je Branko Milutinović, suosnivač i generalni direktor Nordeusa.

Ponosni smo na sve što smo postigli u prethodnoj deceniji, a sada želimo da se fokusiramo na budućnost, i da podignemo naše poslovanje i podršku razvoju našeg društva na viši nivo. Pokretanjem Nordeus fondacije želimo da podržimo stvaranja okruženja koje će deci omogućiti da svoje neograničene potencijale, interesovanja i talente otkriju i razviju, u igri i saradnji sa drugima,“ dodao je Branko i zaključio:

Svojoj deci dugujemo obrazovanje koje će im doneti bolju budućnost, ovde, u Srbiji.”

Nordeus postaje deo amerčkog gejming giganta i ulaže 3 miliona dolara za podršku obrazovanju u Srbiji

A šta je tačno Take Two?

Take-Two je jedna od tri najveće američke gejming kompanije, poznate po naslovima „Grand Theft Auto„, „Civilization„, „Bioshock“ i posebno „NBA 2K„.

Osnovana 2010. godine, Nordeus je kompanija za mobilne igrice, najpoznatija po Top Eleven, najuspešnijem svetskom „fudbalskom menadžeru“ na svetu, koji trenutno ima preko 240 miliona registrovanih korisnika.

Top Eleven pruža igračima platformu na kojoj upravljaju sopstvenim fudbalskim klubovima, istovremeno ih vodeći kroz svakodnevna takmičenja sa globalnom zajednicom.

„Već duže od jedne decenije, Top Eleven povećava svoju globalnu publiku i uspeh, jer Nordeus stalno uvodi unapređenja i inovacije i kontinuirano privlače igrače širom sveta. Takođe je neverovatno uzbudljivo za Take-Two što širimo svoje poslovanje u Srbiji i tako živopisnom, lepom gradu kao što je Beograd. Talenti za nauku i inženjerstvo u Srbiji su na svetskom nivou, a kvalitet Nordeusovog tima svedoči o tome“, naveo je ovim povodom Mihael Voroš, izvršni potpredsednik i šef Odseka za strategije i nezavisno izdavaštvo kompanije Take-Two.