KONKURS – Stefan Milenković i platforma Srbija Stvara okupljaju gudačku reprezentaciju mladih

Kategorije: Doživljaji, MuzikaObjavljeno: 19.10.2021.0,2 min za čitanje
PODELI

Ukoliko si mladi gudački virtuoz i želiš rame uz rame sa vrhunskim Stefanom Milenkovićem da predstavljaš Srbiju na prestižnoj Svetskoj izložbi Ekspo 2020 Dubaiprijavi se na konkurs! Postani deo gudačke reprezentacije mladih i predstavi svoju zemlju u najlepšem svetlu.

Proslavljeni svetski violinista Stefan Milenković i nacionalna platforma Srbija stvara, čiji je svetski priznati violinista kreativni ambasador, raspisuju konkurs za izbor najtalentovanih mladih gudača Srbije, koji poseduju klasično obrazovanje. Najuspešniji među prijavljenima imaće jedinstvenu priliku da zajedno sa Stefanom Milenkovićem nastupe na Svetskoj izložbi Ekspo 2020 Dubai i predstave svoju zemlju na svečanoj proslavi 15. februara 2022. godine, povodom Dana državnosti Republike Srbije.

Konkurs je otvoren za prijave do 7. novembra 2021. godine

… A prijavu je potrebno poslati putem forme dostupne na sajtu serbiacreates.rs. Za uspešnu prijavu neophodno je popuniti FORMULAR, priložiti zvaničnu biografiju i poslati video snimak (detaljno uputstvo u nastavku).

 

Po zatvaranju konkursa, stručni selektorski tim na čelu sa virtuozom Milenkovićem odabraće grupu mladih muzičara koji će nastupiti na Svetskoj izložbi i predstaviti specijalno koncipiran program za ovu priliku. Grupu odabranih mladih virtuoza za nastup na Svetskoj izložbi pripremaće lično Stefan Milenković u narednim mesecima, a pažnja će biti posvećena ne samo umetničkom i muzičkom konceptu, već i drugim aspektima koji su neophodni za uspešnu pripremu ove jedinstvene muzičke reprezentacije koja je u misiji kulturnih ambasadora Srbije.

Svim mladim muzičarima, koji budu odabrani na konkursu za nastup na Svetskoj izložbi, biće obezbeđen put i smeštaj u Dubaiju.

Pravo učešća na konkursu imaju:

  • Državljani Republike Srbije koji poseduju važeći pasoš
  • Osobe uzrasta od 18 do 25 godina
  • Osobe koje sviraju neki od gudačkih instrumenata (violina, viola, čelo ili kontrabas)
  • Komunikativne osobe sa značajnim instrumentalnim umećem, ali i iskusni u zajedničkom muziciranju (kamernoj muzici)
  • Osobe koje imaju fleksibilnost u rasporedu i mogućnost da fizički prisustvuju probama koje će u Srbiji (Beograd i Novi Sad) biti organizovane u decembru 2021, januaru i februaru 2022. godine
  • Osobe koje su ispravno popunile online obrazac, sa svim zatraženim podacima

Stefan Milenković i gudačka reprezentacija mladih, konkurs

Uputstvo o načinu slanja video zapisa, na konkurs:

  • Obavezan je horizontalni, fiksni snimak bez montaže i bez rezova za ceo program.
  • Snimak treba da sadrži i kratko predstavljanje u kom obrazlažete zašto ste idealan kandidat za ovaj projekat. U ovom izlaganju objasnite i kako smatrate da možete doprineti profesionalnoj pripremi i realizaciji ovog nastupa, kao i generalnoj ulozi kreativnog ambasadora naše zemlje
  • Video snimak mora biti u maksimalnom trajanju do 10 minuta – sa ili bez klavirske pratnje, ili u kamernoj formaciji. Mora sadržati kontrastne kompozicije bilo kog stila. Budite kreativni! Dinamična, kreativna i raznovrsna verbalna i muzička prezentacija će se ocenjivati u kontekstu celine Svetske izložbe i multi-dimenzionalnog nastupa koji prikazuje muzičke, ali i ljudske kvalitete.
  • Upišite svoje ime i prezime u naslovu video zapisa
  • Sačuvajte svoj video zapis kao „unlisted“, na platformama YouTube-u, Dailymotion-u ili drugom serveru i potom kopirajte link videa u obrazac za registraciju
  • Linku se mora pristupiti direktno, bez traženja odobrenja
  • Video snimci moraju biti snimljeni namenski za ovo takmičenje

Pitanja, pobednici i više informacija

Konkurs je prilika da se promoviše Srbija na najvećoj izložbi na svetu, ali i da se ohrabre i nagrade naši najuspešniji mladi muzički talenti, kao i da im se pruži prilika da se predstave na međunarodnoj sceni i afirmišu savremene vrednosti naše zemlje – kreativnost, inovativnost, znanje i talenat. Formular, još jednom – OVDE.

Rok za prijavu na konkurs je 7. novembar 2021. godine, a imena pobednika konkursa će biti objavljena 12. novembra na sajtu nacionalne platforme serbiacreates.rs.

Za sve dodatne informacije i potencijalna pitanja, pišite na: info@serbiacrates.rs.