Gluma, muzika, slikarstvo: Vreme je da se deca zaljube u umetnost

Kategorije: UmetnostObjavljeno: 27.03.2020.0 min za čitanje
PODELI

Čim se završi digitalna škola vreme je za umetnost. Kombinacija edukativno – zabavnih radionica, o kojima smo već pisali, i umetničkog sadržaja mogu biti prava mera zabave i kvalitetno provedenog slobodnog vremena za naše mališane.

 

Prateći primer Narodnog teatra i dečja pozorišta pokrenula su projekte emitovanja predstava na društvenim mrežama. Najmlađi tako imaju priliku da uživaju u onlajn predstavama Pozorišta  lutaka ,,Pinokio“, Teatar ,,Vuk“, Pozorišta Boško Buha, Malog pozorišta ,,Duško Radović“.

 

Umesto već tradicionalnog koncerta za školarce u drugoj polovini marta, Beogradska filharmonija svojoj najmlađoj publici poklonila je muzičke programe koje mogu pratiti putem sajta. Filharmonija vas pozdravlja i poručuje – ,,Ostani kod kuće, slušaj muziku“.

 

Dečiji kulturni centar Beograd, raspisao je ,, Koronaiš konkurs STRIP – KAIŠ 2020“  da u nizanim kadrovima deca iznesu, kroz svoje literarne i likovne sposobnosti, zapažanja, strahove, nade, misli ili snove.

 

Galerija Matice srpske mesecima unazad svake subote organizuje kreativne i umetničke radionice za mališane ne bi li im približili priče o evropskom kulturnom nasleđu i objasnili im aktuelne izložbe u galeriji. Zbog novonastale situacije sve radionice organizuju se online. Francuska umetnost i opera za najmlađe? Zašto da ne.

 

Portal Digitalna solidarnost, koji je pokrenula Vlada Republike Srbije, na jednom mestu objavljuje sve besplatne digitalne sadržaje i platforme za učenje, edukaciju i kvalitetnu razonodu na daljinu – onlajn knjige, kursevi, filmovi, muzika, televizijski sadržaji.

 

Imate jedinstvenu priliku da vreme svoje dece ispunite kvalitetnim i zanimljivim sadržajima. Neka se zaljube u kulturu i umetnosti! #OstaniKodKuće