Aukcija savremene umetnosti u galeriji Progres

Kategorije: UmetnostObjavljeno: 06.12.2019.0,1 min za čitanje
PODELI

Galerije ŠTAB i X VITAMIN udružile su napore u realizaciji Aukcije savremene umetnosti koja će se održati u BW Experience (galerija Progres), Knez Mihailova 27, u sredu, 11. decembra 2019. godine sa početkom u 18 časova, uz podršku umetničke inicijative Kvart BW.

Aukcijske lotove čine dela oko pedeset savremenih srpskih umetnika različitih generacija, među kojima su brojni nagrađeni, priznati stvaraoci, kao i veliki broj mladih autora. Značaj događaja prevazilazi njegovu osnovnu svrhu, jer promoviše kolekcionarstvo savremene umetnsoti, dela i autore a vrednosti savremene umetničke produkcije se izražavaju javno i transparentno. Aukcije savremene umetnosti dešavaju se retko i uglavnom imaju humanitarni karakter, gde je često vrednost dela neobjektivno komunicirana. Savremeno umetničko stvaralaštvo čini značajan deo našeg kulturnog kapitala dok su domaći umetnici danas veoma aktivni učesnici na internacionalnoj sceni. O tome svedoče brojne izložbe, pregledi, eseji i intervjui domaćih autora u priznatim magazinima, portalima i publikacijama iz sveta umetnosti, kao i akvizicije u privatne i javne kolekcije. Na predaukcijskoj izložbi koja će biti otvorena u petak 6. decembra sa početkom u 20 časova biće izloženo oko stotinu dela u različitim medijumima – slike, skulpture, fotografije, grafike, kolaži, crteži, koja će biti ponuđena po početnim cenama povoljnijim od tržišnih.

Zainteresovani se mogu informisati o uslovima i pravilima učešća na otvaranju i tokom trajanja predaukcijske izložbe, kao i slanjem upita na adresu aukcijasavremeneumetnosti@gmail.com.