Усвојена одлука о отварању креативне амбасаде у Лондону

Категорије: Иновације, УметностОбјављено: 22.07.2019.0 мин за читање
Аутор: Serbia Creates
ПОДЕЛИ

Као допринос развоју културе, Влада је усвојила Одлуку о отварању Културно-информативног центра у Лондону, као прве овакве институције модерног типа за промоцију креативних индустрија и иновативности Србије и њених грађана.

Одлука о отварању креативне амбасаде Републике Србије у Лондону, за Уједињено Краљевство Велике Британије и Северне Ирске, објављена је у Службеном гласнику.

Одлука ступа на снагу 27. јула.

Са циљем јачања културног статуса Србије у иностранству крајем године биће отворена прва КРЕАТИВНА АМБАСАДА наше земље у Лондону где ће наши људи који живе или само посећују Лондон моћи да излажу, раде, окупљају се, држе састанке и презентације, организују мања окупљања.

У овом простору свет ће моћи да се упозна са нашим уметницима, креативцима, иноваторима.

Нова, национална платформа Србија ствара иницирала је отварање креативне амбасаде у циљу промоције креативних индустрија, културе, иновација, науке, уметности… Са друге стране, интензиван контакт и сарадња са нашим компанијама, предузетницима и стартап-има који послују широм света и повезаност платформе са овим заједницама важан су искорак ка промоцији наше земље у иностранству.

Организације као што су Serbian Entrepreneurs, са којима платформа има већ устаљену сарадњу, биће кључни партнери у промоцији домаће креативне и дигиталне сцене и њеној афримацији на глобалном тржишту.

Платформа интензивно ради на повезивању што већег броја заједница, иницијатива и уметника из различитих области и делатности који ће својим саветима и идејама допринети да креативна амбасада буде право, ново креативно место окупљања и сарадње.

Ускоро више информација.