Упознајте наше креативне амбасадоре

Категорије: УметностОбјављено: 12.08.2019.Tags: , , , , 0,1 мин за читање
Аутор: Serbia Creates
ПОДЕЛИ

Некадашњи председник Менсе помера границе у савременој српској литератури.

 

Интервју за Елевате магазин, издање за август 2019.

 

https://www.airserbia.com/footer_menu/kompanija/elevate/izdanja-ove-godine

 

Како бисте описали посао којим се бавите?

 

Пре петнаестак година сам написао роман од три стотине страна. Сам сам га и илустровао. За мене је то била незаборавна пустоловина, а испоставило се да је то постала и другима. Од тада сам написао још седамнаест књига за децу и младе, а воле их и одрасли. Тираж сваке пише се са пет цифара, а објављене су и у другим земљама. Својом уметношћу покушавам да радим другима оно што бих волео да други раде мени. Са истом идејом стварам и фотографије, игре, радионице за децу и одрасле. Стварање захтева очување склоности ка игри, која чува ону слободу духа, машту и смелост детињства.

 

Како људи у свету виде, и колико препознају то што радите?

 

Када си у нечему заиста добар, границе испаравају. Моје књиге свуда препознају као другачије. Није било намерно – волим да смишљам нове ствари, јер ми је процес истраживања непознатог најзанимљивији и најзабавнији. Изгледа и другима. Романи у загонеткама су ми омиљени изум.

 

Шта бисте као Креативни амбасадор платформе Србија ствара издвојили као кључну поруку јавности, не само у Србији већ и у свету?

 

Увек покушавај да будеш међу најбољима на свету. Све испод тога свакако није лош резултат, али јесте мањкав циљ. Циљеве бираш сам, а од њих некако зависе и домети. Размишљање је сопствени ватромет, велики и леп. Ако си још довољно упоран да те разнобојне замисли спроведеш у дело, видеће га и други, чак и издалека. Људски ум поседује неограничени извор идеја. То је моћна сила, способна да створи чудесне ствари, у свакој области.