Стижу нови филмски пројекти у Србију

Категорије: ФилмОбјављено: 02.07.2019.0,1 мин за читање
Аутор: Serbia Creates
ПОДЕЛИ

Познат као продуцент блокбастер хитова попут „Дан независности“, „Патриота“ и „Годзила“ Девлин је у Србији претходних месеци продуцирао другу сезону популарне авантуристичке фантазије „Предстража” (Outpost) чија се премијера очекује средином јула у Америци.

 

“Предстража“ је први страни филмски пројекат који је комплетно произведен у нашој земљи и обухватао је снимање, продукцију и пост продукцију – монтажу, обраду звука и слике и визуелне ефекте.

 

Преко 250 филмских професионалаца из Србије радило је на продукцији ове серије.

 

Задовољан условима рада и филмском екипом, али и изузетним филмским подстицајима које наша земља нуди, овај амерички продуцент се враћа у Србију како би током лета снимио свој дугометражни научно-фантастични филм The Deal.

 

„Ваша земља има изванредне филмске професионалце и најбоље услове за снимање у овом делу Европе. Целокупни тим професионалаца из Србије који је радио на серији „Предстража“ ангажован је и на мом новом филму. Такође, подстицаји које даје држава функционишу беспрекорно“ – рекао је Девлин. „Сем фантастичних услова за снимање и знања ваших људи, Србија је сјајно место за рад, а надам се да ће сви који ће сазнати за Србију преко оваквих пројеката почети ускоро у њу и да долазе“ – нагласио је овај продуцент из Холивуда приликом састанка са тимом за креативне индустрије и туризам при Влади Републике Србије.

 

Свој нови филм Девлин ће снимати углавном на локацијама наше земље, а с обзиром на тематику овај пут је изабрао Нови Београд и социјалистичку архитектуру и брутализам (у скаду са жанром филма).

 

Влада Републике Србије увела је изузетно ефикасан и успешан програм филмских подстицаја и то је разлог све већег броја страних продукција које долазе у нашу земљу.

 

Буџет републике Србије за филм за 2019. годину укупно износи 2.005.040.000 динара (скоро 17 милиона евра). Од тога је из буџета издвојено 1.105.040.000 динара за Филмски центар Србије за филмско стваралаштво, а подстицаји за филм износе 900.000.000 динара. Буџет за подстицаје постоји од 2016. године, а овај програм се односи на игране филмове, ТВ серије, документарне и анимиране филмове, наменске филмове, рекламе и визуелне ефекте. У њему могу учествовати и домаће и стране продукције којима се враћа 25 посто уложених средстава у нашој земљи.

 

Овим подстицајима, али и локацијама које нуди, Србија је постала једна од омиљених дестинација страних продукција.

 

Више на: http://www.filminserbia.com/?lang=sr