Српски студенти на међународном уметничком кампу у Сингапуру

Категорије: УметностОбјављено: 21.07.2022.0,1 мин за читање
Аутор: Serbia Creates
ПОДЕЛИ

Уз подршку националне платформе Србија ствара, двоје српских студената отпутовало је на међународни уметнички камп за студенте из целог света, „Tropical Lab“, који организује LASALLE College of the Arts из Сингапура!

Лука Личина и Александра Марић, студенти Факултета ликовних уметности, Универзитета у Београду боравиће у удаљеном азијском граду-држави од 21. јула до 5. августа. Овај важан пројекат подразумева низ радионица, разговора и семинара које воде признати међународни и сингапурски уметници, а кулминира изложбом коју организује Институт за савремену уметност Сингапура.

Подршка студентима уметничких факултета

Део мастер рада, Александра Марић

Боравак у Сингапуру ће бити велики културни шок, ту долазе разноразни уметници, и мислим да је резиденција одлично осмишљена, и да је то савршен начин да упознамо нове колеге и створимо нове контакте, па ако нам се укаже прилика да их и позовемо код нас да направе неке изложбе. Бити студент је један проблем, али бити студент на уметничким факултетима је нека друга оаза, пре свега чињеница да нас неко чује и да жели да помогне је једно велико охрабрење, не само за нас него и за друге колеге који можда размишљају да путују негде или покрену неки вид резиденције овде. Искрено, нисам могла да замислим да ће се ико јавити, да ће резултат бити позитиван и да ће нам неко дати новац„, истакла је Александра Марић.

Свако измештање уметника из његове средине је добро као изазов и прилика за перципирање његовог рада и суочавања са новом публиком. Сматрам да је циљ сваког младог уметника да његов рад буде видљив и да оствари своје амбиције. Понекад се десе ситуације да неко као студент није у могућности да их реализује због финансија. Подршка коју смо добили у виду покривања трошкова пута је важна јер нам је омогућила  да направимо следећи корак”, додао је Лука Личина, један од студената.

Део мастер рада, Лука Личина

Више информација о самом кампу, можете пронаћи на следећем линку.