Српски стартап “Joberty” у финалу “Gitex Future Stars” у Дубаију

Категорије: ИновацијеОбјављено: 20.10.2021.0,6 мин за читање
Аутор: Serbia Creates
ПОДЕЛИ

Након сјајне вести да су се већ првог дана отварања GITEX-а, највећег технолошког догађаја у свету, чак три стартапа из Србије – Joberty Technologies”, “Kredium и “Deap Blue Sea – пласирала у полуфинале такмичења “Супернова изазов” на “GITEX Future Stars 2021”, стиже још веће изненађење, управо за један српски стартап!

Стартап “Joberty Technologiesпласирао се у финале у конкуренцији од 700 стартапова из целог света. Српски “Joberty”, званично је међу 22 најбоља стартапа на свету према оцени жирија Gitex Future Stars. Трка се наставља, а победнику следује чак 200 000 долара.

Serbia Creates Tech

🚀 GITEX – Србија својом технологијом осваја Блиски исток

Joberty” је платформа за запошљавање у ИТ индустији која повезује програмере који траже посао са технолошким компанијама које запосљавају те профиле. Умрежавају 30 000 ИТ професионалаца и преко 600 компанија, а процењена вредност компаније је 3.3 милиона долара. Своју шансу на GITEX-у виде у чињеници да је Дубаи најавио увођење 100 000 златних виза за програмере широм света у наредних 5 година, што сматрају великим потенцијалним тржиштем за њихову компанију.

Поред контакта са инвеститорима и VC фондовима, веома нам је важно и упознавање са стартаповима и технолошким компанијама из других земаља и размена искуства са њима, што нам све учешће на GITEX-у омогућава“, истакао је Никола Мијаиловић оснивач и CEOJoberty Technologies”.

Поред освајања саме награде, предности учешћа на Gitex Future Stars такмичењу су вишеструке, а онима који су привукли навећу пажњу могућности су неограничене.

Ана Илић: Поносни на резултат који је постигнут – српски стартап у финалу

Влада Републике Србије први пут представља изабране стартапове из наше земље на “Gitex Future Stars 2021” – највећем догађају посвећеном развоју стартапова у региону Блиског Истока, Северне Африке и Јужне Азије, који се одржава у оквиру GITEX конференције:

„Имајући у виду да на овом глобалном догађају своје ућешће већ традиционално потврђују највеће светске ИТ компаније, инвестициони фондови и инвеститори, као и више од 750 стартапова из 75 држава који ће се представити пред 400 VC фондова и инвеститора из више од 30 земаља, наступ српских компанија на GITEX-у и Gitex Future Stars сматрамо инвестицијом у развој домаће стартап сцене и јако смо поносни на изузетан резултат који је постигнут“, истиче Ана Илић, виша саветница председнице Владе и заменица Генералне комесарке Србије за Експо 2020 Дубаи.

🚀 Један стартап у финалу, али чак три стартапа из Србије била су у борби за 200.000$

У трци за 200 000 долара и победу на такмичењу “Супернова изазов” учествовали су и “Deep Blue Sea Studio” који је креирао иновативни софтвер IdeaBuddy, који вам помаже да идеју претворите у бизнис, “Kredium”, први дигиталин брокер у Србији, као и “White Lemur”, биотехнолошка компанија за развој иновативних матерјала на бази природних производа и гљива, чији производ – биоспорин може заувек да нас ослободи штетног дејства стиропора на животну среднину, чија је савршена замена.

Никола Мијаиловић, CEO стартап Joberty

Stock Studio” је представио софтверско решење које обједињује јединствени алат за професионалне фотографе и видеографе, од самог почетка до крајњег корисника, поједностављује процес рада, штеди време и оставља вишепростора за креативност, док је “VLDAM”, представио аутоматску трговину криптовалутама, а за само првих пар сати на GITEX-у, уговорили су чак девет састанака са потенцијалним инвеститорима.

Србија се на GITEX-у представља под брендом Србија ствара технологију / Serbia Creates Tech, а учешће је потврдило 11 одабраних компанија и институција: Државни дата центар, Биосенс Институт, Институт за вештачку интелигенцију и осам ИТ компанија (“ZESIUM MOBILE”, “SAGA”, “CodeIT”, “DEVTECH”, “BRAINEERING IT SOLUTIONS”, “QUANTOX”, “TELEGROUP”, “EGZAКTA ADVISORY”).

Свеобухватним наступом на GITEX-у представићемо због чега нас називају “Силицијумском долином Балкана”, како смо постали лидери на пољу blockchain технологије и центар високо образованих талената, али и показати због чега је важно да као једна од ретких земаља у Европи и свету поседујемо Стратегију за развој вештачке интелигенције.

Apple computer_Steve Wozniak

☝ Занимљивост

На GITEX-у ове године, поред бројних иновација, пажњу је привукао и један аткивитет, први Apple рачунар из 1976. године кога је дизајнирао Стив Возниак.