Српски биоскоп добио најновију IMAX ласерску технологију

Категорије: ФилмОбјављено: 24.03.2021.0,3 мин за читање
Аутор: Serbia Creates
ПОДЕЛИ

Највећи биоскопски ланац у Србији и региону, Cineplexx, данас је најавио да ће посетиоци Cineplexx Галерија Београд биоскопа ускоро моћи да уживају у најбољем филмском доживљају на свету, јер се 25. марта отвара IМАX® сала.

 

Сала ће бити опремљена IМАX® ласерском технологијом, која садржи ласерски пројектор нове генерације и посебно израђен звучни систем. IМАX сала ће имати и највеће платно од свих мултиплекс биоскопа у региону, укупне површине 336 м2 и дужине 24м, што је скоро два пута веће од тениског терена.

 

Са IМАX ласером, посетиоци највећег и најсавременијег биоскопа ће искусити нове стандарде гледања филмова код нас, јер је захваљујући посебно дизајнираној сали, распореду седења и џиновском платну видно поље у потпуности испуњено самим филмом тако да гледалац стиче утисак да је део приче коју гледа.

Гледање највећих холивудских блокбастера у најбољој икада технологији на свету од сада ће бити могуће и код нас. IМАX технологију користи велики број филмских стваралаца, јер она доприноси искуству гледања филма „баш како је редитељ замислио“.

 

IМАX ласерска технологија је синоним за:

 

Кристално чисте слике: Висока резолуција, оштре, светле слике дубљег контраста, као и најшири спектар боја које су доступне филмским ствараоцима, пружиће посетиоцима најживописније приказе у филмовима.

 

Прецизни звук нове генерације: Патентирани звучници дају запањујућу јасноћу и дубину уз савршено подешен звук који се равномерно шири кроз целу салу. Врхунски звучни доживљај филма је резултат чак 12 звучних канала, са додатним каналима са стране и на плафону.

 

IМАX створен да се уживиш: Посебно дизајнирана сала са стадионским распоредом седишта, како би омогућила идеалан угао гледања са сваког места, као и специјално платно за најјасније слике.

,,Са отварањем прве и једине IМАX сале у Србији, Cineplexx још једном потврђује намеру да буде лидер у иновацијама са пружањем најновијих технологија домаћој биоскопској публици, пратећи светске стандарде у приказивању филмова на великом платну. Одлучност и решеност на путу развоја и инвестирања у Србији није поколебала ни тренутна највећа криза кроз коју филмска индустрија пролази,“ изјавио је Кристоф Папусек, руководећи партнер компаније Cineplexx International.

 

Након отварања IМАX сале са филмом ,,Годзила против Конга” у 3D верзији, у периоду од 7. до 16. маја у овој и још једној сали Cineplexx Галерија Београд биоскопа биће одржан 49. ФЕСТ под слоганом „Повратак у будућност“.

Наставак франшизе „Паклене улице“, најновији филм о тајном агенту Џејмсу Бонду и други део култног „Топ Гана“ су само почетак листе филмова који ће бити доступни за гледање у IМАX сали.

 

Пројекције и у Cineplexx биоскопима се организују уз поштовање свих превентивних мера које је прописала Влада Републике Србије, а које се односе на смањење ризика настанка и преношења вируса COVID-19.