Србија ствара на Европским данима културе и креативности у Бечу

Категорије: Дипломатија, ИновацијеОбјављено: 16.10.2023.0,1 мин за читање
Аутор: Serbia Creates
ПОДЕЛИ

Манифестација Европски дани културе одржана у Бечу од 10. до 11. октобра окупила је стручњаке и организације из Европе, а организатори су European Institute of Innovation and Technology (EIT), Vienna Business Agency, Kreativwirtschaft Austria и Министарство рада и економије Аустрије. Циљ овог скупа био је повезивање европских организација и појединаца који се баве подршком креативним индустријама.

Као панелиста на престижном Policy Forumu, одржаном у атријуму Универзитета примењених уметности у Бечу, виша саветница председнице Владе Републике Србије за креативне индустрије и туризам Ана Илић ,заједно са осталим учесницима поделила делила своје виђење али и искуства и начине на које Република Србија пружа подршку креативним индустријама.

„Кључ развоја сектора креативних индустрија лежи у ефикасној координацији свих актера, због чега је изузетно важна улога платформе Србија ствара, која делује у оквиру самог Кабинета председнице Владе Србије Ане Брнабић. То је веома важно, јер је Србија једина земља у региону у којој су креативне индустрије, иновације и образовање основни стубови стратегије развоја модерног друштва, али и промоције Србије у свету као модерне и иновативне земље“, истакла је Ана Илић на панелу.

Она је представила пројекат изградње првог креативно-иновативног мултифункционалног простора Ложионица у Београду, који ће бити највећи регионални центар за све креативце, међусекторску и међународну сарадњу.