Србија ствара музику

Категорије: МузикаОбјављено: 24.10.2019.0,2 мин за читање
Аутор: Serbia Creates
ПОДЕЛИ

Бенд Минилинија биће део фестивала „FiftyFifty Lab“ који се ове године одржава 7. и 8. новембра у Бриселу.

 

Минилинију чине музичари који су по свом раду у претходних 30 година добро познати публици која прати музичку сцену у Србији и региону. Бенд чине Дејан Вучетић (Darkwood Dub), Владимир Ђорђевић (Неочекивана Сила…), Борис Младеновић (Јарболи), Владимир Цинкоцки (Обојени Програм) и Радан Ђорђевић (Dj Rahmanee).

 

Окупљени око идеје истраживања савремене електронске музике бенд Минилинија 2013. године почиње са наступима у београдским клубовима и концертним просторима у Србији, повремено објављујући прве демо снимке на youtube страници бенда. На пролеће 2018. објављују „Диван свет“, први званичан сингл бенда. Сингл је скренуо пажњу на рад бенда и после запаженог наступа на главној бини Егзит фестивала, следе позиви и учешће на концертима и фестивалима.

 

Почетком 2019. излази први албум (https://minilinija.bandcamp.com). Реч је о мешавини различитих праваца савремене електронске музике (dub techno, house, psychedelic, electro, breaks, old school…) Наступали су на фестивалу Дев9т у Београду, као и на Revolution фестивалу у Румунији.

 

Минилинија је једини извођач из Србије који ове године учествује на FiftyFifty Lab фестивалу. Наступ бенда на фестивалу подржала је национална платформа „Србија ствара“.

 

„Сматрамо да је ово изузетна прилика да свој рад представимо не само бриселској публици, већ и уредницима најуспешнијих европских фестивала, и у томе видимо могућност да Минилинија буде позвана да учествује на неком од поменутих фестивала“ поручили су чланови бенда пред одлазак на FiftyFifty Lab.

FiftyFifty Lab Brusseles

 

Фестивал „FiftyFifty Lab“ се одржава у Бриселу, а концепт фестивала је да кустоси 20 најуспешнијих европских фестивала предложе по 1-2 извођача, од којих селектори фестивала на крају изберу по један да наступи на одређеном фестивалу. Замишљен је као нека врста сајма музичких фестивала, где су осим фестивалске публике присутни и селектори изабраних фестивала. Поред концерата у склопу фестивала су још и разне трибине, округли столови, конференције, разговори и сусрети, замишљени као тачка повезивања извођача и фестивалских промотера.

 

https://fiftyfiftylab.com