Продужено трајање националног конкурса – SERBIA CREATES: The Spotlight – пријаве до 9. јуна

Категорије: МузикаОбјављено: 06.06.2023.0,5 мин за читање
Аутор: Serbia Creates
ПОДЕЛИ

Шанса за младе извођаче: обезбеђено 40 наступа на више од 20 музичких фестивала у чак 6 држава региона

Платформа Србија ствара музику / Serbia creates music позива све младе музичаре, ауторске бендове и извођаче из Србије да се пријаве на национални конкурс SERBIA CREATES: The Spotlight и осигурају свој наступ на неком од најпознатијих домаћих и регионалних музичких фестивала у Србији, Хрватској, Босни и Херцеговини, Северној Македонији, Црној Гори и Словенији.

Због великог интересовања и пристиглих молби за још додатних пар дана за пријаве, бендови, диск џокеји и сви музичари из праваца дефинисаних конкурсом (поп, рок, џез, хип хоп и популарна урбана музика, електронска музика), моћи ће да се пријаве за неки од наступа на регионалним фестивалима до 9. јуна до поноћи, када је последњи дан за попуњавање пријаве, а право учешћа имају само млади музичари који су држављани Републике Србије. Детаљни услови за апликацију, појединачно за сваки музички правац, као и формулари за пријаву могу се пронаћи на ЛИНКУ.

Еминентни жири, од чак 19 чланова, чине признати актери музичке и фестивалске индустрије, међу којима су Драган Амброзић, Констракта, MЦ Сајси, Милена Милутиновић (Репетитор), Владан Рајовић (ККН), ди џеј Space Motion, Војислав Пантић, Дејан Илић (Еyот), ди џеј Дејан Милићевић, Реља Миланковић (Басивити), Никола Јовановић (Universal & Virgin Music) Тимбе (Bad Copy), ди џеј Лаг, Милован Бошковић (Земља Грува), Марко Радојковић (Кишобран & Хали Гали), Милица Шеварлић (ДОБ), али и представници медија: Радио Београд 1,  Jazzin magazin, Onlyclubbing.com и Balkanrock. Они ће, свако у свом сегменту представити финалну селекцију од максимум 5 кандидата за сваки жанр, најкасније до 20. јуна, а право одабира музичара који ће наступити на фестивалима задржавају програмске селекције фестивала. Реализација конкурса предвиђена је до краја 2023. године.

Јединственост овог пројекта лежи у чињеници да платформа Србија ствара музику / Serbia creates music, као део националне платформе Србија ствара, конкурс реализује у сарадњи са актерима целокупне музичке сцене – бројним афирмисаним музичарима, критичарима, културним центрима, медијима, издавачким кућама и кључним играчима фестивалске индустрије, који препознају важност подршке и улагања у младе таленте.

Фестивали и организације који су обезбедили додатне „слотове“ за наступе младих извођача и прилику да се представе регионалној и интернационалној публици за 2023. годину су: вишеструко награђиван EXIT festival са својим фестивалима Sea Dance (ЦГ), NoSleep (РС); Arsenal Fest (РС), Lovefest (РС), Belgrade Beer Fest (РС), Belgrade Music Week (РС), Belgrade Jazz Festival (РС), ARLEMM (РС), MMF (РС), Jazz In The Garden (РС), СКЦ НС Фабрика (РС), СКЦ Крагујевац (РС), OK Fest (БИХ), Jazz Festival Trebinje (БИХ), PIN конференција (МК), Taksirat (MK), D Festival (MK), Forestland Festival (ХР), We Love Sound (ХР), Jazzinity Festival (СЛО), Lent Festival (СЛО), Jazz Festival Novi Sad (СЛО).

За сва додатна питања и информације у вези са конкурсом, посетите страницу за више информација или нам се обратите путем мејла music@serbiacreates.rs