Србија ствара доделила стипендију студенту Факултета драмских уметности

Категорије: ДоживљајиОбјављено: 25.12.2022.0 мин за читање
Аутор: Serbia Creates
ПОДЕЛИ

Водећи се убеђењем да све почиње једном креативном идејом и талентованим појединцем а како би подстакли развој креативних индустрија расписали смо конкурс који је за награду имао једногодишњу стипендију за академску 2022/2023 годину одабраном студенту са новог студијског програма Факултета драмских уметности – Визуелни ефекти, анимација и гаме арт.

Право учествовања на конкурсу имали су студенти који су у јуну 2022. године примљени на овај студијски програм као самофинансирајући студенти и који поред тога имају држављанство Републике Србије и нису у радном односу.
Одговором на конкурсни задатак односно његовим креативним решењем, Лука Јовановић проглашен је победником од стране комисије састављене од чланова платформе Србија ствара. Лука, који је студент прве године Факултета драмских уметности одсека Визуелни ефекти, анимација и гејм арт, долази из Смедерева а у Београду је завршио Средњу школу за дизајн на смеру техничар дизајна графке –  графички дизајн. Његова интересовања обухватају и анимиране филмове, дизајн ентеријера, сликарство и позориште и планира да се у будућности посвети развоју својих талената у области анимације и гаме арт-а.Лука је такође аутор новогодишње честитке платформе Србија ствара која је ове године красила наше друштвене мреже.

Србија ствара препознала је квалитет и развојни потенцијал Факултета драмских уметности, па је тако подржала акредитацију новог студијског програма: Визуелни ефекти, анимација и гејм арт. Нови студијски програм је осмишљен као програм четворогодишњих студија са обимом од 240 ЕСПБ у оквиру којег ће се студенти оспособљавати за стварање у области анимације, визуелних ефеката, видео игара и интерактивних медија.