Србија номинована за најбољу локацију за снимање реклама

Категорије: ФилмОбјављено: 21.07.2019.0,2 мин за читање
Аутор: Serbia Creates
ПОДЕЛИ

Номинације за најбоље локације за снимање филмова, ТВ серија и реклама које додељује Светска асоцијација менаџера локација (LMGI – Location Managers Guild International) су званично објављене!

Србија се по први пут нашла на овој листи захваљујући реклами „Органска храна за све“ за немачки бренд Penny сниманој у срцу Београда. За упечатљиве кадрове Теразија, Узун Миркове, старог железничког моста и кровова новобеоградских блокова заслужна је београдска продукцијска кућа Емоте и комплетан домаћи сценографски тим заједно са још око 400 чланова екипе, статиста и логистичара који су учествовали у реализацији најамбициознијег рекламног спота снимљеног у Србији прошле године.

Пројекат „Органска храна за све“ номинован је у конкуренцији са пројектима „Dream Crazy“ Nike-а, иначе номинованог и за награду Еми, кампању Huawei са Гал Гадо снимане на Исланду, рекламу Националне Географије и South India Bank снимане у Турској. Ова чињеница говори да је наша индустрија реклама раме уз раме са највећим адвертајзинг агенцијама и једнако као филм је важна за промоцију креативног и туристичког имиџа Србије. Тако захваљујући домаћој индустрији рекламне продукције наша целокупна филмска индустрија улази на врата једне утицајне холивудске филмске асоцијације.

Изузетно важну улогу у привлачењу ових пројеката одиграо је програм Министарства привреде Владе Републике Србије за инвестиције у аудиовизуелно дело који је у протекле 3 године привукао преко 100 филмских, ТВ и посебно рекламних пројеката, по чему се Србија издваја од осталих земаља у Европи. Популарност снимања у источној Европи расте сваким даном и конкуренција са земљама као што су Хрватска, Естонија, Пољска, Чешка, па чак и Украјна постаје све оштрија.

Поред награда за најбољу локацију у реклами, награде ће бити додељене у још 4 категорије: за најбољу локацију у филму, ТВ серији, историјској драми и најбољу филмску канцеларију. На овој церемонији посебна награда за животно дело биће уручена редитељу Питеру Виру.

Линк ка реклами
http://www.emoteproductions.com/penny-naturgut-organic-food-for-all/

Линк ка листи осталих номинованих
http://locationmanagers.org/6th-annual-lmgi-awards-nominees-announced/

Извор: https://www.filminserbia.com/?lang=sr