Представљен showroom павиљона Србије за наступ на Дубаи Експо

Категорије: Доживљаји, ИновацијеОбјављено: 20.08.2021.0,3 мин за читање
Аутор: Serbia Creates
ПОДЕЛИ

Данас, мало више од месец дана пре почетка “ЕКСПО 2020 Дубаи”, на којем се очекује невероватних 25 милиона посетилаца из целог света, Татјана Матићминистарка трговине, туризма и телекомуникација и генерална комесарка Србије на “ЕКСПО 2020, Дубаи” и Ана Илић, виша саветница председнице Владе Србије за креативне индустрије и туризам и заменица генералне комесарке Србије за „ЕКСПО 2020 – Дубаи”, отвориле су презентациони центар Павиљона Србије у „Галерији Београд„.

Представљен showroom paviljona Srbije za nastup na Dubai EXPO

На овом месту, почев од петка, 20. августа, сви посетиоци моћи ће да прошетају Павиљоном Србије на предстојећој Светској изложби у Дубаију – и то из Београда. Наиме, уз помоћ најсавременије ВР технологије сви заинтересовани моћи ће уживо да обиђу Павиљон Србије, а од 01. октобра, када се и отвара «ЕКСПО 2020» и да прате дешавања на нашем Павиљону у виртуелној реалности и реалном времену. Баш као да се налазе на Светској изложби у Дубаију.

Поред обиласка Павиљона, сви заинтересовани представници компанија и привредници ће управо на овом месту моћи да добију информације о начину пријављивања за учешће у привредној делегацији Србије, на овој најважнијој глобалној манифестацији у историји.

Представљен showroom paviljona Srbije za nastup na Dubai EXPO

Showroom у Галерији Београд, биће отворен сваког дана од 10.00 ујутру до 22.00 часа увече.

Тема наступа Републике Србије на Светској изложби у Дубаију је “Србија ствара идеје – Инспирисани прошлошћу, креирамо будућност”.

Импозантни Павиљон Србије, површине 2.000 м2, налази се у тематском делу “Мобилност”.

Павиљон Србије је осмишљен као својеврсна временска капсула, са косим кровом по узору на винчанске грађевине, повезује заоставштину 7 000 година старе винчанске културе са дигитално напредном, савременом Србијом, што представља окосницу нашег наступа на предстојећој Светској изложби.

Павиљон ће бити у потпуности дигитализован и пружиће могућност виртуелног путовања, како кроз различите реалности, тако и кроз различите временске епохе, заувек бришући поделу између физичког и дигиталног света.

Представљен showroom paviljona Srbije za nastup na Dubai EXPO

На овај начин виртуелна изложба у Павиљону Србије омогућава посетиоцима да се упознају са нашом земљом, не само уживо на павиљону у Дубаију, већ из било које тачке на планети.

Посетиоци постају дигитална бића – аватари који могу да истражују бесконачне могућности наших виртуелних изложбених простора, као и да комуницирају са другим аватарима у реалном времену, па чак и да уговоре састанак.

Најновија технологија ће рекреирати и упознати посетиоце са 7 000 година старом револуционарном и иновативном Винчанском културом, као и са српским великанима који су задужили човечанство попут Николе Тесле, Михајла Пупина, Милутина Миланковића. Истовремено, милиони посетилаца из целог света моћи ће  да истраже највећа блага наших националних музеја, технолошких иновација и туристичке понуде током шест месеци трајања Експо-а.

Представљен showroom paviljona Srbije za nastup na Dubai EXPO

Учешће на Светским изложбама давно је превазишло оквире представљања културе, историје и идентитета једне земље. Основна функција наступа на Светској изложби сваке земље учеснице је представљење иновација, технолошких и научних успеха, пословних прилика и повезивање са пословном заједницом земаља Блиског Истока, али и целог MEASA региона, као и целим светом. Представљањем на Светској изложби желимо да отворимо нове шансе за развој Србије кроз умрежавање са кључним актерима светске бизнис заједнице и презентујемо нашу земљу као стабилну инвестициону дестинацију”, истакла је Татјана Матићминистарка трговине, туризма и телекомуникација и генерална комесарка Србије на “ЕКСПО 2020, Дубаи”.

Представљен showroom paviljona Srbije za nastup na Dubai EXPO

Ана Илићвиша саветница председнице Владе Србије за креативне индустрије и туризам и заменица генералне комесарке Србије за „ЕКСПО 2020 – Дубаи”, је нагласила: „Kроз целовит бизнис, али и научни, уметнички и забавни програм и учешће бројних пословних људи и компанија, креативаца и иноватора, институција и стартапова из Србије, светској бизнис заједници представићемо: зашто је Србија прва у Европи по директним инвестицијама, зашто је зову Силицијумском долином Балкана, због чега  је лидер у еУправи, поносан домаћин Европског центра изврсности за ICT решења у пољопривреди и једна од земаља са најбољим резултатима у борби против пандемије и имунизацији, као и због чега су поједини светски медији Београд прогласили за један од 5 најкреативнијих градова на свету“.

Представљен showroom paviljona Srbije za nastup na Dubai EXPO

Светска изложба – „ЕКСПО 2020 Дубаи“ биће одржана од 1. октобра 2021. до 31. марта 2022, под темом „Повезивање умова, стварање будућности“

Ово ће бити прва Светска изложба икада организована у арапском свету, на подручју Блиског Истока, Африке и Јужне Азије (МЕАСА регион), на којој је присуство потврдило преко 190 земаља света.

„Галерија Београд“ је већ препозната као атрактивна туристичка дестинација и једно од омиљених места наших суграђана и верујемо да ће управо на овом месту посетиоци радо долазити и обилазити Павиљон Србије у Дубаију током трајања Експо-а и бити у току са највећим иновацијама које свет буде представио.

ВИДЕО ЛИНК – ПАВИЉОН СРБИЈЕ