Платформа Србија ствара препоручује 60 инспиративних дестинација у Србији

Категорије: ДоживљајиОбјављено: 24.06.2020.0,1 мин за читање
Аутор: Serbia Creates
ПОДЕЛИ

Национална платформа Србија ствара покреће кампању Србија као инспирација на чијем ће сајту inspiracija.srbijastvara.rs, сви посетиоци до краја јула месеца моћи да пронађу више од 60 мање познатих и инспиративних дестинација у Србији, на којима могу летовати ове године. Све препоручене локације упаковане су у практичан водич препун корисних савета, мапа и препорука, погодан за коришћење и чување на рачунару или мобилном телефону.

 

Сви знамо за Копаоник, Врњачку бању и Палићко језеро. А да ли сте чули за Камену гору, познатију као „село стогодишњака“, за једину прашуму у Србији – Винатовачу, за плутајућа острва Семетешког језера или Крчединску Аду где слободно трче дивљи коњи? Знате ли због чега Пештерску висораван називају и српски Сибир и српски Тибет? Кањон које реке подсећа на Колорадо? Где је водопад Прскало? Знате ли шта све у Србији може бити инспирација?

 

На сајту inspiracija.srbijastvara.rs могуће је пронаћи прегршт предлога где се упутити, а потом и практичних информација о томе којим путем кренути, где преноћити, шта и где јести, али и где изнајмити бицикл или кајак, где се пријавити за рафтинг или адреналин авантуру…

Све практичне информације могуће је добити у само неколико једноставних корака:

  1. Посетите сајт inspiraija.srbijastvara.rs
  2. Изаберите најинспиративнију дестинацију.
  3. Кликом на иконицу „Инспириши се“ на фотографији – рачунар или телефон преузима ПДФ фајл с практичним информацијама, препорукама и мапама.

 

Обезбедили смо и важне савете попут: где треба понети топлију одећу, где је слаб сигнал мобилног телефона и којим шумским путем се никако не треба упутити без водича или мапе.

„Србију треба доживети, јер цела Србија може бити инспирација. Циљ наше платформе је да кроз кампању Србија као инспирација препоручимо нова места која треба видети, а која су инспиративна не само туристички, већ и у културном, уметничком и било ком другом креативном смислу. Најважније нам је да путем ове кампање људима откријемо нова места и дамо прегршт врло практичних информација до којих је иначе јако тешко или готово немогуће доћи. У том смислу, ово је наш допринос кампањи коју већ проактивно спроводи Туристичка организације Србије. Наша земља је препуна тајни и заиста инспиративних места за које грађани недовољно знају. Јединственост овог водича је и у томе што нисмо бирали превише популарне туристичке дестинације где су иначе гужве, па можете заиста уживати у нетакнутој природи и потпуно аутентичним пределима, храни и људима“, каже Ана Илић, виша саветница председнице Владе Републике Србије за креативне индустрије и туризам, која предводи тим платформе „Србија ствара“.

 

#SrbijaKaoInspiracija

———–

Национална платформа Србија ствара је нов начин представљања Србије који афирмише вредности савремене Србије – креативност, иновативност и оригиналност. Концепт платформе има за циљ да препозна, афирмише и истакне свако креативно стваралаштво и успех у областима обухваћеним економијом заснованом на знању.

 

Платформа је део шире инцијативе председнице Владе Републике Србије Ане Брнабић да у непосредној сарадњи са уметницима и иноваторима, као и керативним сектором, иницира мере у циљу подршке развоју постојећих и настајању нових иницијатива у областима иновација, креативних индустрија и уметничког стваралаштва.