Paviljon Republike Srbije posetilo preko 40 000 posetilaca za samo 7 dana

Kategorije: DoživljajiObjavljeno: 15.10.2021.0,2 min za čitanje
PODELI

Nakon samo sedam dana od otvaranja, Paviljon Republike Srbije na Svetskoj izložbi „EKSPO 2020 Dubai“, posetilo je preko 40 000 posetilaca iz celog sveta!

Naš Paviljon svakodnevno posećuju mnogobrojni posetioci iz celog sveta, zatim školske delegacije iz Emirata, za koje je specijalno osmišljen program inspirisan našim najvećim genijem Nikolom Teslom, ali i brojne poslovne delegacije, kao i posetioci kreativnih programa.

Porodice na Paviljonu

Paviljon otvorio predsednik Republike

U prvim danima nakon otvaranja, Paviljon je posetio šeik Muhamed bin Zajed koji je zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem obišao naš paviljon i pogledao neke od brojnih VR izložbi, zatim je održan panel „Cirkularna ekonomija: sadašnjnost i budućnost“  na kome se govorilo o globalnoj važnosti i razvoju ove teme, kao i koncert beogradskog Balkan-džez benda “Naked”.

Paviljon Republike Srbije je otvoren 01. oktobra, simboličnom predajom iskre kreativnosti i inovacija, koja se na našim prostorima začela i neprekidno se prenosi punih 7 000 godina, još iz vremena revolucionarne vinčanske kulture, koja je i inspirisala nastup Srbije na Svetskoj izložbi.

Srbija u Dubaiju otvorena za posetioce svakog dana tokom šest meseci

Svetska izložba ,,EKSPO 2020 Dubai’’ održava se od 1. oktobra 2021. do 31. marta 2022. godine, pod sloganom “Povezivanje umova, stvaranje budućnosti”.

Posetioci na Paviljonu

Srbija će tokom šest meseci izložbe pod sloganom ,,Srbija stvara ideje – inspirisani prošlošću, oblikujemo budućnost”, kroz više od 150 različitih manifestacija, predstaviti različite privredne sektore, naučne sadržaje, tehnološke inovacije, kreativne industrije i turističku ponudu, sa ciljem da se prikaže kao moderna, inovativna zemlja, atraktivna za razvoj trgovine i turizma.

Ana Ilić: Na pozornici veliki umetnici, muzičari svetskog ranga

Predstavićemo zbog čega je Beograd za jedan od pet najkreativnijih gradova sveta, zbog čega su organizatori Ekspo-a Srbiju prepoznali kao lidera u oblasti kreativnih industrija i inovacija, i zbog čega nas nazivaju „Silicijumskom dolinom Balkana“.

Red ispred Paviljona Srbije

U kreativnom delu dominiraće naši umetnici, već prepoznati na globalnoj sceni: Slobodan Trkulja i Balkanopolis, Goran Bregović, Stefan Milenković u projektu koji realizuje sa Dr Neletom Karajlićem, muzičari svetskog ranga: Nenad Vasilić, Lena Kovačević, Aleksandra Denda, bendovi EYOT NAKED, glumica Jelena Gavrilović, koreograf i baletski umetnik Igor Pastor, Petar Marić, kao osmostruki svetski šampion električne harmonike, dečja plesna grupa koja je svetski prvak u formacijama i mnogi drugi. Sve to uz podršku dva hrama kulture – Narodnog muzeja i Narodnog pozorišta u Beogradu.