Павиљон Републике Србије посетило преко 40 000 посетилаца за само 7 дана

Категорије: ДоживљајиОбјављено: 15.10.2021.0,2 мин за читање
Аутор: Serbia Creates
ПОДЕЛИ

Након само седам дана од отварања, Павиљон Републике Србије на Светској изложби „ЕКСПО 2020 Дубаи“, посетило је преко 40 000 посетилаца из целог света!

Наш Павиљон свакодневно посећују многобројни посетиоци из целог света, затим школске делегације из Емирата, за које је специјално осмишљен програм инспирисан нашим највећим генијем Николом Теслом, али и бројне пословне делегације, као и посетиоци креативних програма.

Породице на Павиљону

Павиљон отворио председник Републике

У првим данима након отварања, Павиљон је посетио шеик Мухамед бин Зајед који је заједно са председником Србије Александром Вучићем обишао наш павиљон и погледао неке од бројних ВР изложби, затим је одржан панел „Циркуларна економија: садашњност и будућност“  на коме се говорило о глобалној важности и развоју ове теме, као и концерт београдског Балкан-џез бенда “Naked”.

Павиљон Републике Србије је отворен 01. октобра, симболичном предајом искре креативности и иновација, која се на нашим просторима зачела и непрекидно се преноси пуних 7 000 година, још из времена револуционарне винчанске културе, која је и инспирисала наступ Србије на Светској изложби.

Србија у Дубаију отворена за посетиоце сваког дана током шест месеци

Светска изложба ,,ЕКСПО 2020 Дубаи’’ одржава се од 1. октобра 2021. до 31. марта 2022. године, под слоганом “Повезивање умова, стварање будућности”.

Посетиоци на Павиљону

Србија ће током шест месеци изложбе под слоганом ,,Србија ствара идеје – инспирисани прошлошћу, обликујемо будућност”, кроз више од 150 различитих манифестацијa, представити различите привредне секторе, научне садржаје, технолошке иновације, креативне индустрије и туристичку понуду, са циљем да се прикаже као модерна, иновативна земља, атрактивна за развој трговине и туризма.

Ана Илић: На позорници велики уметници, музичари светског ранга

Представићемо због чега је Београд за један од пет најкреативнијих градова света, због чега су организатори Експо-а Србију препознали као лидера у области креативних индустрија и иновација, и због чега нас називају „Силицијумском долином Балкана“.

Ред испред Павиљона Србије

У креативном делу доминираће наши уметници, већ препознати на глобалној сцени: Слободан Тркуља и Балканополис, Горан Бреговић, Стефан Миленковић у пројекту који реализује са Др Нелетом Карајлићем, музичари светског ранга: Ненад Василић, Лена Ковачевић, Александра Денда, бендови EYOT и NAKED, глумица Јелена Гавриловић, кореограф и балетски уметник Игор Пастор, Петар Марић, као осмоструки светски шампион електричне хармонике, дечја плесна група која је светски првак у формацијама и многи други. Све то уз подршку два храма културе – Народног музеја и Народног позоришта у Београду.