Održan završni koncert master klasa Stefana Milenkovića

Kategorije: MuzikaObjavljeno: 19.08.2022.0 min za čitanje
PODELI

Završni koncert polaznika međunarodnog violinskog master klasa Stefana Milenkovića, u organizaciji nacionalne platforme Srbija stvara, održan je u petak, 19. avgusta u prostorijama muzičke škole „Isidor Bajić“ u Novom Sadu.
Publici su se predstavili polaznici intenzivnog dvonedeljnog kursa violine proslavljenog violiniste i pedagoga – prof. Stefana Milenkovića, koji se održao u muzičkoj školi “Isidor Bajić” u Novom Sadu.

Završni koncert master klasa Stefana Milenkovića

Mladi violinisti će uz klavirsku saradnju profesorke Hilde Švan sa Akademije umetnosti u Novom Sadu, predstaviti reportoar koji su pripremali sa profesorom Milenkovićem.

Na koncertu će se predstaviti polaznici iz Srbije – Lana Zorjan, Anastasija Tomić, Andrijana Durmišević, Jovana Savić, Marija Tunić, Olivera Mitrović, Sofija Glavičić i troje studenata iz inostranstva, Jakub Sedlaček (Češka), Matej Mihaljević (Hrvatska) i Pietro Milzani (Italija), a izvešće dela Bramsa, Baha, Mocarta i drugih kompozitora.

Ovim koncertom zvanično je završen drugi međunarodni master klas u organizaciji nacionalne platforme Srbija stvara, uz podršku Novi Sad – Evropska prestonica kulture, dok je sledeći master klas predviđen za 2023. godinu.

Master film o ovogodišnjem master klasu, možete pogledati klikom na sledeći link.