Одржан завршни концерт мастер класа Стефана Миленковића

Категорије: МузикаОбјављено: 19.08.2022.0 мин за читање
Аутор: Serbia Creates
ПОДЕЛИ

Завршни концерт полазника међународног виолинског мастер класа Стефана Миленковића, у организацији националне платформе Србија ствара, одржан је у петак, 19. августа у просторијама музичке школе „Исидор Бајић“ у Новом Саду.
Публици су се представили полазници интензивног двонедељног курса виолине прослављеног виолинисте и педагога – проф. Стефана Миленковића, који се одржао у музичкој школи “Исидор Бајић” у Новом Саду.

Завршни концерт мастер класа Стефана Миленковића

Млади виолинисти ће уз клавирску сарадњу професорке Хилде Шван са Академије уметности у Новом Саду, представити репортоар који су припремали са професором Миленковићем.

На концерту ће се представити полазници из Србије – Лана Зорјан, Анастасија Томић, Андријана Дурмишевић, Јована Савић, Марија Тунић, Оливера Митровић, Софија Главичић и троје студената из иностранства, Јакуб Седлачек (Чешка), Матеј Михаљевић (Хрватска) и Пиетро Милзани (Италија), а извешће дела Брамса, Баха, Moцарта и других композитора.

Овим концертом званично је завршен други међународни мастер клас у организацији националне платформе Србија ствара, уз подршку Нови Сад – Европска престоница културе, док је следећи мастер клас предвиђен за 2023. годину.

Maстер филм о овогодишњем мастер класу, можете погледати кликом на следећи линк.