Нордеус Hub – простор за сарадњу гејминг заједнице

Категорије: Иновације, ПредузетништвоОбјављено: 11.09.2019.0,3 мин за читање
Аутор: Serbia Creates
ПОДЕЛИ

Као први простор овог типа земљи, Hub је намењен развоју indie game тимова, startup-ova и оснаживању талената са циљем унапређења gaming екосистема у Србији.

 

Понудом едукативних програма, meetup-а, презентација и догађаја намењених заједници, Hub ће бити центар у којем људи могу да уче и развијају своје вештине, сарађују, проналазе сараднике и добијају помоћ и подршку Нордеусовог тима, као и других компанија и професионалаца из индустрије.

 

Покретању Hub-а посебно дизајнираног у сврху подршке гејминг индустрији у Београду и Србији, претходило је више од годину дана развоја концепта, са пробним простором покренутим у децембру 2018. године који је доказао потребу за оваквом иницијативом. Лоциран у GTC Green Heart пословном комплексу, у згради до Нордеуса, са својих 260 квадрата овај простор има капацитет од 30 седећих места у co-working простору и оквирно 70 места када су у питању догађаји, а располаже и са две сале за састанке, кухињом и другим просторијама.

 

“У Нордеус Хабу организоваћемо практичне програме и догађаје за девелопере из IT индустрије и студенте, који ће их упознати са гамингом као бизнисом и понудити им алате и подршку током почетних фаза својих каријера и startup-ова у овој индустрији”, рекао је Милош Пауновић, CSR специјалиста у Нордеусу. “Желимо да створимо више успешних гејминг компанија, и да помогнемо развоју робусног екосистема који ће допринети позиционирању Србије на глобалној мапи гејминга”.

 

Hub ће нудити различите програме и догађаје намењене заједници гаминг професионалаца и студената, са циљем њиховог повезивања и подршке у налажењу свог пута у индустрији. Два кључна програма која ће бити започета у 2019. години су “Booster” i “Intro to Gaming”.

 

Booster је бесплатни програм који ће у трајању од шест месеци понудити тимовима и појединцима у гаминг индустрији простор за рад и сарадњу у цо-wоркинг простору, серију специјално дизајнираних радионица и могућности за менторство од стране Нордеусових ветерана из индустрије. Први програм је већ започео захваљујући пријавама које су остварене кроз сарадњу са SGA (Асоцијација индустрије видео-игара Србије), али сви заинтересовани за наредну рунду се могу пријавити на https://nordeus.com/nordeus-hub.

 

Intro to Gaming је серија догађаја и презентација намењених свима које занима каријера у гејминг индустрији и покрива све аспекте рада у поменутој индустрији. До краја 2019. године говориће се о темама као што су: индустрија видео-игара у свету, Free-to-Play тржиште игара, развој видео игара, уметност у видео играма, продукција, дизајнирање видео игара, и многим другим. За најактуелније информације пратите Нордеус Hub путем њиховог канала на друштвеним мрежама. Први догађај је планиран за почетак октобра.

 

Нордеус Hub представља битан додатак већ постојећим иницијативама које је Нордеус покренуо у сарадњи са другим компанијама, као што су Асоцијација индустрије видео-игара Србије (SGA) и Иницијатива ”Дигитална Србија”. Претходне године, заједно са седам других гаминг компанија, покренут је SGA са циљем повезивања свих гејминг тимова у целој Србији, нудећи им подршку и видљивост, са циљем да унапреди њихове могућности надметања на глобалном нивоу. Нордеус је такође и једна од девет компанија оснивача Иницијативе “Дигитална Србија”, организације основане са циљем подршке развоју стартап екосистема, креирању законске регулативе која ће помоћи развој дигиталне економије и унапређење формалног и неформалног образовања у домену информационих технологија. Нордеус Хуб ће радити на даљем развоју индустрије подршком у стварању нових и развоју постојећих гаминг тимова и компанија, као и едукацијом свих заједница у оквиру гаминг екосистема у Србији.

 

Извор: https://pcpress.rs/nordeus-hub-prostor-za-saradnju-gaming-zajednice/