Нордеус постаје део амерчког гејминг гиганта и улаже 3 милиона долара за подршку образовању у Србији

Категорије: ПредузетништвоОбјављено: 07.06.2021.0,3 мин за читање
Аутор: Serbia Creates
ПОДЕЛИ

Српски гејминг гигант, Нордеус продат је америчкој компанији Таке-Тwо Interactive Software у аквизицији вредној 378 милиона долара.

Првобитна цена од 225 милиона долара састоји се од готовине и 90 милиона у новоиздатим деоницама Таке-Тwо.

Некада мали стартап, па затим и најуспешнији који долази из Србије који је током 2019. изградио и своју паметну зграду на Новом Београду, а данас стабилна компанија која поставља пример пословања, како код нас тако и, очигледно, у свету. Прави пример креативних амбасадора националне платформе Србија Ствара.

Оснивачки тим Нордеуса наставиће да води компанију, а како би дугорочно били у могућности да подрже амбициозне пословне планове а и да још више подржи развој друштва, Нордеус се удружује са једном од најкреативнијих и најиновативнијих компанија у индустрији забаве, „Таке-Тwо Интерацтиве“, јер деле визију будућег пословног развоја компаније из Београда, која обухвата развој игара и технологије за глобално тржиште, као и њеног утицаја на локалну заједницу у Србији.

Нордеус постаје део амерчког гејминг гиганта и улаже 3 милиона долара за подршку образовању у Србији

Нордеус, који је основан 2010. године, компанија је која се бави развојем игара за друштвене мреже и мобилне телефоне, са седиштем у Београду и канцеларијама у ЛондонуДаблинуСан Франциску и Скопљу.

Воде га његови кооснивачи Бранко МилутиновићМилан ЈововићИван Стојисављевић и Томислав Михајловић.

Одушевљени смо што смо се придружили породици Таке-Тwо. Од почетка разговора… открили смо да делимо заједничке вредности, културу и визију. Од самог почетка 2010, до онога што смо данас, Нордеус је грађен да свету пружи више шампиона кроз сјајно гејмерско искуство као што је Топ Елевен… Узбуђени смо да и наше производе и наш рад на локалном нивоу подигнемо на следећи ниво са њима, док настављамо свој циљ да упишемо Србију на глобалну гејмерску мапу“, рекао је извршни директор Бранко Милутиновић, поводом продаје компаније.

Ово су сјајне вести за нашу земљу, наш град и нашу технолошку заједницу, јер је то потврда утицаја који можемо да имамо глобално као креатори и пословни лидери из Србије“ наставио је Милутиновић. „У партнерству са компанијом „Таке-Тwо“, бићемо још снажнији да се такмичимо на глобалном нивоу, посебно на тржиштима попут САД-а и Кине.“

Нордеус постаје део амерчког гејминг гиганта и улаже 3 милиона долара за подршку образовању у Србији

Поред великих пословних потеза, најуспешнији стартап из Србије, Нордеус, основао је фондацију, са почетним буџетом од 3 милиона долара, како би подржала развој образовања у Србији!

Надовезујући се на оно што су друге организације и институције већ постигле у оквиру образовања, Нордеус жели додатно да подржи развој креативности и иновација у школама, фокусирајући се на квалитет учења и употребу дигиталних технологија. Фондација ће настојати да подржи интердисциплинарни приступ образовању који децу ставља у средиште образовног процеса.

Квалитетно образовање је основа будућег успеха сваког детета, али и темељ одрживог развоја наше државе и друштва. Као такво, унапређење квалитета образовања које развија компетенције, вештине и знања потребна за живот у 21. веку, одговорност је свих нас” рекао је Бранко Милутиновић, суоснивач и генерални директор Нордеуса.

Поносни смо на све што смо постигли у претходној деценији, а сада желимо да се фокусирамо на будућност, и да подигнемо наше пословање и подршку развоју нашег друштва на виши ниво. Покретањем Нордеус фондације желимо да подржимо стварања окружења које ће деци омогућити да своје неограничене потенцијале, интересовања и таленте открију и развију, у игри и сарадњи са другима,“ додао је Бранко и закључио:

Својој деци дугујемо образовање које ће им донети бољу будућност, овде, у Србији.”

Нордеус постаје део амерчког гејминг гиганта и улаже 3 милиона долара за подршку образовању у Србији

А шта је тачно Таке Тwо?

Таке-Тwо је једна од три највеће америчке гејминг компаније, познате по насловима „Grand Theft Auto„, „Civilization„, „Bioshock“ и посебно „NBA 2K„.

Основана 2010. године, Нордеус је компанија за мобилне игрице, најпознатија по Top Eleven, најуспешнијем светском „фудбалском менаџеру“ на свету, који тренутно има преко 240 милиона регистрованих корисника.

Top Eleven пружа играчима платформу на којој управљају сопственим фудбалским клубовима, истовремено их водећи кроз свакодневна такмичења са глобалном заједницом.

„Већ дуже од једне деценије, Тоp Eleven повећава своју глобалну публику и успех, јер Нордеус стално уводи унапређења и иновације и континуирано привлаче играче широм света. Такође је невероватно узбудљиво за Таке-Тwо што ширимо своје пословање у Србији и тако живописном, лепом граду као што је Београд. Таленти за науку и инжењерство у Србији су на светском нивоу, а квалитет Нордеусовог тима сведочи о томе“, навео је овим поводом Михаел Ворош, извршни потпредседник и шеф Одсека за стратегије и независно издаваштво компаније Таке-Тwо.