Представљен нови туристички бренд Србије – Србија. Доживи!

Категорије: ДоживљајиОбјављено: 13.01.2022.0,2 мин за читање
Аутор: Serbia Creates
ПОДЕЛИ

Туристичка организација Србије и национална платформа Србија ствара / Serbia Creates на Светској изложби ЕКСПО 2020 Дубаи представиле су међународној јавности нови туристички бренд наше земље – „Србија. Доживи!“ („Experience! Serbia“), као део нове стратегије маркетинга туризма у циљу привллачења домаћих и страних туриста.

Brending na Paviljonu Srbije

Нови и модеран туристички бренд Србије, чији је наратив заснован на комуникацији дестинације кроз искуство које туристи могу да доживе у нашој земљи, пре свега је намењен туристима који на својим путовањима траже занимљива и аутентична искуства, природне лепоте, креативне и инспиративне дестинације.

Премијерно представљање на ЕКСПО 2020 Дубаи, на Павиљону Србије

Инспирација за нови бренд и визуелни идентитет Србије као турисичке дестинације пронађена је у непоновљивом и динамичном доживљају који Србија нуди на раскрсници истока и запада, где се мешају модерно и традиционално, урбано и природно. Нови бренд симболизује тај динамични доживљај који туристи могу да разумеју, осете и деле даље.

Нови туристички бренд - Serbia. Experience!

,,Велико је задовољство сто смо имали прилику да међународну премијеру новог бренда туризма Србије имамо управо на ЕКСПО 2020 у Дубаију, имајући у виду да ова јединствена манифестација привлачи публику из целог света.

У оквиру недеље туризма на ЕКСПО 2020, нови бренд смо представили и међународној туристичкој привреди на одржаној презентацији туризма Србије, и са задовољством примећујемо да нови начин представљања наше понуде кроз искуства, односно доживљаје, наилази на велику заинтересованост и даје нову енергију насим промотивним активностима“, изјавила је овом приликом директорка Туристичке организације Србије, Марија Лабовић.

Ана Илић: Нови туристички бренд ће привући посетиоце из целог света

Према речима Ане Илић, више саветнице председнице Владе Србије за креативне индустрије и туризам, вође тима платформе Србија ствара и заменице генералне комесарке за наступ Србије на ЕКСПО 2020 Дубаи, веома је значајно што је баш овај моменат искоришћен за побољшање бренда Србије и њених туристичких потенцијала.

Brending na Paviljonu Srbije

“Већ смо на овогодишњој Светској изложби показали да је Србија модерна, креативна и иновативна земља која итекако има шта да понуди својим посетиоцима и тако много учинили за побољсање имиџа земље. Важно је искористити прилику и позитивно утицати и на промену туристичког бренда, на којем смо заједничким снагама радили протеклих месеци, како бисмо привукли што више заинтересованих посетилаца из целог света да дођу и посете Србију.

До сада је Павиљон Србије на Експу посетило више од пола милиона посетилаца, а очекујемо још толико, што само говори о величини циљне групе коју желимо да привучемо”, истиче Илићева.

Примена новог туристичког бренда „Србија. Доживи!“, који је најављен приликом доделе награде „Туристички цвет“ у Србији прошлог месеца, а међународној јавности представљен у Дубаију, почиње ове године. Како ће се промовисати Србија, а како поједине дестинације и најзначајнији туристички производи, домацој јавности биће детаљније представљено на предстојећем 43. Међународном сајму туризма у Београду.