Нова креативна амбасадорка – Александра Ковач

Категорије: МузикаОбјављено: 22.07.2019.0,1 мин за читање
Аутор: Serbia Creates
ПОДЕЛИ

Прва добитница МТВ награде за Србију и оснивачица компаније РАпродукција, специјализоване за креирање музике за ТВ, филм, видео игрице и рекламе.

 

Александра Ковач је магистарка науке из области компоновања музике за филм и нове медије Единбург универзитета, као и дипломирани музички педагог београдског универзитета. Она је награђивана композиторка филмске и примењене музике, као и кантауторка са више од двадесет година искуства у музичком бизнису.

 

Као део ауторског тима кратког анимираног филма „Separate lives“ за који је компоновала музику, номинована је 2015. године за престижну БАФТА Scotland награду. Филм је номинован 2014. године за „Best New British Animation“ на Edinburgh International Film Фестивалу.

 

Поред многобројних позоришних представа за које је награђивана у Србији, компоновала је музику и за хит оф Бродвеј представу „Џеки и Мерилин“ која је 2014. године имала своју премијеру у Лајон театру у Њујорку. Радила је музику за многобројне маркетиншке кампање великих брендова. Номинована је и за European Talent Award на симпозијуму филмске музике у Келну, Soundtrack Cologne, 2013. године. Члан је Hollywood Elite Composers, америчког удружења филмских композитора.

 

Александра је композиторка музике за хит ТВ серије „Убице мог оца“, “Државни службеник”, али и филма “Заспанка за војнике” Предрага Гаге Антонијевића.