Међународни мастер клас Стефана Миленковића у Чачку

Категорије: МузикаОбјављено: 12.04.2021.0,1 мин за читање
Аутор: Serbia Creates
ПОДЕЛИ

Светски познати виолиниста Стефан Миленковић и национална платформа Србија ствара, уз подршку Туристичке организације Града Чачка, организују међународни мастер клас виолине у Србији. Виолински камп намењен је талентованим ученицима и студентима класичне виолине широм света.

Програм двонедељног кампа креирао је управо Стефан Миленковић на основу више од двадесет година педагошког искуства на неким од најпрестижнијих светских музичких колеџа, међу којима и Џулијард школа у Њујорку, али и на основу разних едукација које је и сам похађао. Један од највећих српских виолиниста и најмлађи дипломац на Универзитету уметности у Београду, последњих година био је и редовни професор виолине на Универзитету Илиноис и гостујући професор на Музичкој Академији у Београду.

Полазници мастер класа похађаће свакодневне теоријске и практичне групне и индивидуалне часове са Професором Миленковићем, дневне часове физичке спреме специфично развијене за музичаре, као и технике специјализованог дисања посебно релевантних за јавне наступе.

Пријаве за мастер клас трају до 15. маја, након чега ће 31. маја Професор Миленковић одабрати најбољe кандидатe, који ће потом у јулу похађати двонедељни програм у музичкој школи Војислав Вучковић у Чачку. Више детаља о програму, пропозицијама и условима похађања мастер класа сви заинтерсовани могу пронаћи на званичној веб страници Стефана Миленковића.  (www.stefanmilenkovich.com)

 

ВИДЕО – Стефан Миленковић мастер клас

 

Изузетно сам узбуђен што ћу у Србији одржати интензиван спеацијализован виолински курс. Жеља ми је да полазаници овог кампа добију веома темељно и свеобухватно знање које ће им користити у свим димензијама њиховог виолинског и уметничког развоја, али и да приме здраве и практичне принципе корисне за самоуверен живот и кормиларење фасцинантним – али и захтевним –  светом музичког бизниса. Веома ми је драго што је овај курс организован у сарадњи са националном платформом Србија ствара, чији сам креативни амбасадор, јер је управо подршка упућена младим уметницима једна од осовина мисије којој смо заједнички посвећени. Једва чекам и видимо се у јулу”, поручује Стефан Миленковић.

Поносни смо што се након успешне вишедеценијске међународне каријере вансеријски таленат попут Стефана вратио у Србију и одлучио да подели своје знање и вештине са младим талентима и будућим великим именима класичне музике„, истиче Ана Илић, виша саветница председнице Владе Републике Србије за креативне индустрије и туризам која предводи тим националне платформе Србија ствара.

Управо због тога, овај први у низу заједничких мастер класова виолине у Србији, свакако ће допринети развоју домаће сцене класичне музике и унапредити је едукацијом младих, али пре свега допринети позитивном представљању Србије у свету. Стефан је готово од самог оснивања креативни амабасадор платформе Србија ствара и до сада је на најбољи начин у свету представљао своју државу као земљу талентованих људи, а сада и као земљу у коју се талентовани људи враћају да раде и стварају”, истиче Илић.

 

Национална платформа Србија ствара је кровно, међуресорно тело чија је мисија да подстиче развој креативних индустрија, науке и економије засноване на знању и креира нови национални бренд који Србију представља у светлу модерне и иновативне земљу, креативних и талентованих људи.