Лена Ковачевић очарала публику у Дубаију

Категорије: МузикаОбјављено: 18.10.2021.0,2 мин за читање
Аутор: Serbia Creates
ПОДЕЛИ

Једна од наших највећих музичких звезда, вокална уметница, композиторка и креативна амбасадорка националне платформе Србија ствара, Лена Ковачевић, одржала је два ексклузивна концерта на Светској изложби Експо 2020 Дубаи у башти Павиљона Републике Србије, под називом „East and West Connect“ (“Спајамо исток и запад”).

Лена је наступила заједно са пијанистом Срђаном Танасковићем, а централна тема наступа била је повезивање специфичних карактеристика музике истока, Балкана, традиције и духовности Србије и простора са којих Лена долази и где је расла, као и елемената модерне музике и утицаја које носи са својих студија у Амстердаму где је и дипломирала на Музичком конзерваторијуму.

Лена Ковачевић

Лена: Хвала Србија Ствара на позиву

Велика ми је част што представљам нашу земљу на највећој светској манифестацији каква је Светска изложба у Дубаију и захвална сам тиму националне платформе Србија ствара на позиву. Фасцинантан је осећај да наступате пред људима који долазе са свих страна света, а који подједнако уживају у нашој музици, а посебно ме је обрадовало што је концертима присуствовао и велики број наших људи из Србије”, изјавила је Лена Ковачевић после наступа.

“Павиљон Србије је изузетно оригиналан и својим изгледом привлачи велику пажњу на Еxпо-у и позивам све који су у могућности да га посете и осете какав је осећај када се цео свет окупи на једном месту”, додала је Лена.

Публика на Павиљону Србије

Ленини синглови у себи носе фузију различитих стилова које она и њени музичари брижно негују, од џез и поп музике до традиционалних звукова и украса Балкана.

Чека нас још 165 дана програма

Светска изложба Експо 2020 Дубаи, одржава се од 1. октобра 2021. до 31. марта 2022, а тема наступа Републике Србије је: Србија ствара идеје – Инспирисани прошлошћу, обликујемо будућност.

Кроз атрактиван и оригиналан програм наступа Србије, који за шест месеци подразумева више од 150 различитих догађаја , што на самом Павиљону, што на неким од Експо локација – наши врхунски уметници, извођачи, музичари, креативци имаће прилику да се представе целом свету и да, као најбољи креативни амбасадори, представе Србију.

Фотографије са оба концерта можете погледати ОВДЕ, а видео интервју након наступа о учешћу на “ЕКСПО 2020” клик испод.