Констракта и КОИКОИ одржали генералну пробу за представнике медија пред одлазак на Еуросоник Нордеслаг

Категорије: МузикаОбјављено: 13.01.2023.0,1 мин за читање
Аутор: Serbia Creates
ПОДЕЛИ

Констракта и бенд КОИКОИ одржали су специјалну генералну пробу пред одлазак на такмичење Еуросоник у Гронингену и то искључиво за представнике медије као израз захвалности за подршку и праћење промоције њихових наступа на овом престижном догађају. Домаћини генералне пробе и дружења били су национална платформа Србија Ствара и Радио Београд 1.

Након јединственог наступа новинари су имали прилику да разговарају са извођачима и на тај начин сазнају све о планираним наступима на Еуросонику иначе најугледнијој музичкој смотри у Европи, који ће бити одржан од 18. до 21. јануара у Гронингену. Наша представница на Еуросонг такмичењу Констракта и Земља грува наступиће 19. јануара на централном тргу у Гронингену, док ће се бенд КОИКОИ истог дана у оквиру фестивалског програма представити публици, али и агентима, букерима и најважнијим актерима европске фестивалске индустрије.

„За нас лично је наступ у Гронингену изазов, пре свега јер публика не разуме језик и шта певамо. Циљ Еуросоника је увезивање музичке сцене па се надам да ћемо успети да заузмемо истакнуто место на европској музичкој сцени“, изјавила је Ана Ђурић након наступа.

„Очекујемо најбоље од овог наступа и надамо се да ће наша предност лајв наступа и енергије коју носимо на сцени допринети да се представимо у најбољем светлу“, изјавио је Марко Грабеж из КОИКОИ бенда и додаје да су за ову прилику обезбедили посебне костиме за овај наступ.

„Пресрећни смо што смо у могућности да помогнемо да се на овако престижном догађају представе неки од најбољих извођача које музичка сцена у Србији тренутно има. То је права мисија наше платформе – да Србију на међународном плану представимо као земљу талентованих и креативних људи. То успешно радимо већ годинама уназад, будући да смо до сада подржали наступе наших бендова Маика и Буч Кесиди на Еуросонику, док смо на недавно одржаној Светској изложби у Дубаију организовали наступе више од тридесет наших домаћих извођача који су се представили целом свету“, истиче Ана Илић виша саветница председница Владе Србије за креативне индустрије и туризам која предводи тим платформе Србија ствара.

Наступе извођача из Србије подржавају и Еурорадио и Европска радиодифузна унија, највећа асоцијација државних емитера која ће снимке оба концерта након фестивала дистрибуирати свим својим члановима.