Завршни концерт мастер класа Стефана Миленковића

Категорије: МузикаОбјављено: 15.07.2021.0,1 мин за читање
Аутор: Serbia Creates
ПОДЕЛИ

Завршни концерт полазника међународног виолинског мастер класа Стефана Миленковића, у организацији националне платформе Србија ствара, биће одржан у петак, 16. јула у Великој cали Дома културе Чачак, с почетком у 19 часова.

Публици ће се представити полазници интензивног двонедељног курса виолине прослављеног виолинисте, педагога и креативног амбасадора “Србија ствара” – проф. Стефана Миленковића, који се одржао у музичкој школи “Др Војислав Вучковић” у Чачку.

Завршни концерт мастер класа Стефана Миленковића

Млади виолинисти ће уз клавирску сарадњу професорке Хилде Шван са Академије уметности у Новом Саду, представити репортоар који су припремали са професором Миленковићем.

На концерту ће се представити полазници из Србије – Анастасија Томић, Софија Додиг, Андријана Дурмишевић, Ђурђица Алексић, Сергеј Скелеџија, Лана Зорјан, Милица Петровић, Миона Топаловић, Софија Главичић и Ана Табучић и троје студената из иностранства, Мисаки Танака (Јапан), Матеј Михаљевић (Хрватска) и Кристиан Мрачек (Чешка), а извешће дела Брамса, Баха, Бруха, Сен-Санса, Сибелијуса, Бетовена и других композитора.

Улаз је слободан, али је због ограниченог броја људи у публици потребно унапред преузети бесплатне улазнице на билетарници Дома културе у Чачку.

Овим концертом званично ће бити завршен први међународни мастер клас у организацији националне платформе Србија ствара, уз подршку Туристичке организације Града Чачка, док је следећи мастер клас предвиђен за 2022. годину.

Сви полазници су имали прилику да покажу своје знање и таленат и добију нове идеје. Ово је одлична прилика да се млади виолинисти упознају, заједно слушају часове и уче и једни од других”, објаснио је Миленковић и нагласио да је изузетно задовољан напретком који су таленти показали у својим изабраним композицијама током интензивног двонедељног рада на мастеркласу.